ΝΟΔΕ Αχαΐας: Ο Κικίλιας συμπεριφέρθηκε σαν "δημόσιος λειτουργός"

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ 
Για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, επιλέξαμε - ως ΝΟΔΕ ΑΧΑΪ́ΑΣ - να προσκαλέσουμε τον υπουργό υγείας, τον κο Βασίλη Κικίλια.
Ο πρώτος λόγος της απόφασής μας αυτής, ήταν οι ιδιαίτεροι δεσμοί του υπουργού με την πόλη μας και η συμπάθεια που του έχουν οι πατρινοί -  και όχι μόνον οι νεοδημοκράτες.
Ο δεύτερος λόγος ήταν, ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα τους τα θέματα της δημόσιας υγείας.
Ο υπουργός - επί της ουσίας - μετέτρεψε την επίσκεψη του στην πόλη μας σε επίσκεψη εργασίας. Ξόδεψε όλο του τον χρόνο σε ζωτικής σημασίας επισκέψεις και συναντήσεις. Έβαλε σε δεύτερη μοίρα την επικοινωνία. Γι'αυτό δεν περιδιάβαινε τα τηλεοπτικά κανάλια.
Επισκέφτηκε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης μας και όχι μόνον αυτά. Συνοδευόμενος από τους "επιτελείς" του συναντήθηκε με όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Με σωματεία εργαζομένων, όπου και παρέλαβε υπομνήματα. Με τον Δήμαρχο, με την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου, με αντιπροσωπεία και τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου.
Με την ευγένεια που τον διακρίνει συναντήθηκε και με συγγενείς ασθενών έξω από  νοσηλευτικούς θαλάμους.
Συνάντησε όσους και όσες του το ζήτησαν, μην αποκλείοντας κανέναν. Συνάντησε όσους και όσες ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να συναντήσει.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων, εκτός από θέματα που αφορούν και την υπόλοιπη Ελλάδα, ήταν η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής και η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων.
Υποσχέθηκε πειστικά την ενίσχυση της δημόσιας υγείας με νέο αίμα διορίζοντας σε σύντομους χρόνους γιατρούς και νοσηλευτές.
Εν κατακλείδι δεν συμπεριφέρθηκε σαν ένας συνηθισμένος υπουργός, αλλά - εν τοις πράγμασι - σαν "δημόσιος λειτουργός".
Κάπως έτσι φανταζόμαστε ότι θα είναι οι υπουργοί στο μέλλον.
Dr ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΑΧΑΪ́ΑΣ
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ