Πατρών-Πύργου: Ο ...καταραμένος δρόμος!

Του Απόστολου Ι. Βουλδή

Σε αχαρτογράφητα νερά δείχνει να κινείται το αρμόδιο υπουργείο αναφορικά με την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου!

Παρότι αποτέλεσε ένα από τα πρώτα έργα με ιδιαίτερη αναφορά από την κυβέρνηση, εντούτοις ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί πως και με ποιο τρόπο θα γίνει.

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για άμεσες ανακοινώσεις και παρουσία του ίδιου στην περιοχή, προς το παρόν παραμένουν στο επίπεδο των υποσχέσεων.

Το δε υπουργείο Υποδομών -όπως διατείνεται- βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, την Ολυμπία Οδό και τους εργολάβους, αναζητώντας την προσφορότερη λύση.

Ποια θα είναι ουδείς γνωρίζει, καθώς οι …διαρροές αποτελούν για τους πολίτες την μοναδική πηγή πληροφόρησης.

Αρχικά ελέχθη πως διαγράφουμε ότι έγινε μέχρι σήμερα και πάμε σε νέα δημοπράτηση.

Στην συνέχεια ακούστηκε πως θα προχωρήσουμε με τις υπάρχουσες εργολαβίες.

Κατόπιν ειπώθηκε πως η Ολυμπία Οδός, που στο παρελθόν αρνήθηκε να προχωρήσει το έργο πέραν της Πάτρας, τώρα συμφωνεί.

Στο μεταξύ οι μήνες περνούν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Αν μάλιστα σταθούμε στα λόγια του αρμόδιου υπουργού μέχρι τέλος του 2013 ο αυτοκινητόδρομος πρέπει να έχει παραδοθεί. Ειδάλλως όχι μόνο θα χαθεί η εγκεκριμένη χρηματοδότηση, αλλά θα πρέπει να αναζητήσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά εργοληπτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τμήματα του έργου απειλούν με δικαστικές προσφυγές!

Τελικά θα υπάρξει απάντηση στο ερώτημα των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας για το «πόσοι ακόμη θα θυσιαστούν στο δρόμο-καρμανιόλα;»

Αμείλικτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί τώρα!  

 

Διαβάστε επίσης