Η "Βικτωρία" χτυπά την Δυτική Ελλάδα - Βροχή και θυελλώδεις άνεμοι στην Πάτρα - Που δημιουργήθηκαν προβλήματα- ΒΙΝΤΕΟ - ΝΕΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 

17:30 Χωρίς να έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Πάτρα έως ώρας συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Δυτική Ελλάδα. 

Μεγάλο όγκο βροχής δέχονται τα Ιόνια Νησιά και περισσότερο από όλα η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά χωρίς ευτυχώς να έχουν σημειωθεί σοβαρές πλημμύρες σε σπίτια ή καταστήματα. 

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή όπως και η Περιφέρεια και οι κατά τόπους Δήμοι. 

Δείτε βίντεο του NafpaktiaNews απο το Ρίο Αντίρριο: 

 

 

Προβλήματα όπως πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ τα κύματα έχουν καλύψει την παραλιακή οδό της Γαρίτσας και τα πλοία ανοιχτού τύπου βρίσκονται δεμένα στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας

 

 

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέα Ρίζο, «μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε 22 κοπές δέντρων, ενώ έξι συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται για έλεγχο στο οδικό δίκτυο».

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΆ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ 

Η νέα κακοκαιρία «Βικτώρια», που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τρίτης να πλήττει περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, έφτασε στη Ζάκυνθο.

Με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς νότιους ανέμους, τις έντονες βροχοπτώσεις και σε, αρκετές περιπτώσεις, και τις χαλαζοπτώσεις, η «Βικτώρια» έχει προκαλέσει, ήδη, αναστάτωση στην πόλη της Ζακύνθου, ενώ έχουν ήδη αναβληθεί δρομολόγια προς και από την Κυλλήνη.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες και βίντεο από το imerazante:

 

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου (σε Κυκλάδες και Κρήτη).

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής.

 

15:10 Ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι να μας δείχνει... τα "δόντια" της η Βικτωρία, όπως ονομάζεται η νέα κακοκαιρία. 

Αυτή την ώρα στην Πάτρα σημειώνεται έντονη βροχόπτωση. Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από το πρωί δεν έχουν κοπάσει στιγμή. 

Το Ριο Αντίρριο είναι κλειστό καθώς δεν εκτελούνται δρομολόγια των φερυ μποτ ενώ και στην γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης απαγορεύεται η διέλευση των φορτηγών. 

Την ίδια ώρα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Πάτρα Σάμη ενώ κλειστή είναι και η Κυλλήνη. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ