Προανακριτική για υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Προσήλθαν Πολάκης – Τζανακόπουλος - Αναβλήθηκε η συνεδρίαση ΝΕΟΤΕΡΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος αρνήθηκαν να εξέλθουν από την αίθουσα 150 του κοινοβουλίου.

Βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα με το σκεπτικό ότι η σύνθεση δεν ήταν νόμιμη και η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα.

«Τους είπαμε επανειλημμένως να αποχωρήσουν αλλά εκείνοι το αρνήθηκαν», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας. Όπως τόνισε «η σύνθεση της επιτροπής δεν είναι νόμιμη γι’ αυτό τους καλέσαμε να αποχωρήσουν. Δεν υπάρχουν τα ονόματά τους πουθενά».

Οι βουλευτές της ΝΔ βγήκαν έξω από την αίθουσα καταγγέλλοντας το γεγονός και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε έξω τον Φρουζή για να τον εξετάσουμε και οι βουλευτές Τζανακόπουλος και  Πολάκης, αρνούνται να βγουν από την αίθουσα».

Λίγο νωρίτερα οι φωνές από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή έφταναν μέχρι και στους διαδρόμους της Βουλής όπου είχαν συγκεντρωθεί δημοσιογράφοι, βουλευτές αλλά και προσωπικό του Κοινοβουλίου. Βγαίνοντας ο Παύλος Πολάκης είπε χαρακτηριστικά «έχω δύο φακέλους με ερωτήσεις για τον Φρουζή και δεν μπορώ να τις κάνω, τζάμπα τις κουβαλάω». Η συνεδρίαση κατά πλειοψηφία αποφάσισε η διαδικασία να συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, προσήλθαν πριν από λίγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Έξω από την αίθουσα 150, που συνεδριάζει η επιτροπή, στον α' όροφο του κτιρίου του κοινοβουλίου παραβρίσκεται και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Η συνεδρίαση, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ,όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης