Αυτοί που «τράβηξαν»…Joker

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

 

Η συζήτηση «φούντωσε» από τη νύχτα της Κυριακής. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με σχόλια και η ροή της συζήτησης πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το θέμα, πασίγνωστο πια σήμερα. Αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας και άρχισαν να ελέγχουν  αν υπήρχαν ανήλικοι παρακολουθούσαν μία ταινία που ήταν ακατάλληλη.

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα λεπτά και άρχισε ο εξάψαλμος. Και την επόμενη ημέρα τα αντανακλαστικά  των πολιτικών ηγεσιών σε Υπουργείο Πολιτισμού και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις, για τις οποίες ακόμα και τώρα μαίνεται ο «πόλεμος»

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά πιο απλά απ’ όσο σύνθετα προσπαθούν να τα παρουσιάσουν τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

Η εμφάνιση και η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στους κινηματογράφους, δεν έγινε επειδή κάποιοι αστυνομικοί δεν είχαν τι να κάνουν και έτσι για να περάσει η ώρα της βάρδιας τους είπαν:  «δεν κάνουμε μία βόλτα να δούμε πόσοι ανήλικοι παρακολουθούν ένα έργο ακατάλληλον δια ανηλίκους;»

Η εμφάνιση και επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε κατόπιν εντολής  ανωτέρων τους, οι οποίοι με τη σειρά τους δέχτηκαν καταγγελίες από κάποιους πολίτες (που ακόμα επίσημα προσπαθούμε να μάθουμε ποιοι ήταν και τι τους «χάλασε» στην προκειμένη περίπτωση).

Και αμέσως μετά τις καταγγελίες, δόθηκαν οι Υπηρεσιακές εντολές για να εφαρμοστεί ο γνωστός Νόμος του Μεταξά.

Ερώτημα πρώτο: Αυτό το Νόμο εδώ και δεκαετίες, δεν βρέθηκε κάποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία να τον αλλάξει, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σήμερα ασκούν δριμύτατη κριτική γι’ αυτόν;

Ερώτημα δεύτερο: Όποιος ένστολος έδωσε την εντολή, δεν σκέφτηκε οτι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό προκειμένου να ενημερωθεί πρώτα, έστω, η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας;

Σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως θα παρακολουθήσει το έργο μαζί με τον 15χρονο παιδί του. Συμβολικά και ουσιαστικά ο Υπουργός αδειάζει εκείνον ή εκείνους που έδωσαν την εντολή. Λίγο αργά ίσως, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ που λένε στα χωριά μας.

Όμως  από το «νωρίς» έως το «αργά» ο δρόμος είναι μεγάλος. Και του Υπουργού του έτυχε να «τραβήξει»  Joker όταν οι υπόλοιποι παίχτες είχαν κατεβάσει όλα τους τα χαρτιά

Διαβάστε επίσης