Water Skiing: Θέαμα στην Πλαζ και στο Αγρίνιο

Με τρία αγωνίσματα και σε δυο διαφορετικές πόλεις θα διεξαχθούν από αύριο, Πέμπτη, μέχρι και το Σάββατο οι αγώνες του Water Skiing.

Οι αγώνες στα Tricks (Φιγούρες) και στο Wakeboard(άλμα)  θα φιλοξενηθούν στην Εγκατάσταση "Ηρα", στην Πλαζ της Πάτρας, ενώ εκείνοι του Slalom θα πραγματοποιηθούν στην Τεχνητή Λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο.

Στους αγώνες μετέχουν 44 αθλητές και αθλήτριες από πέντε χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Τυνησία, Γαλλία και Ιταλία).

Στο Slalom θα πάρουν μέρος εννέα άνδρες και επτά γυναίκες, στα Tricks οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες και στο Wakeboard επτά άνδρες και έξι γυναίκες, ενώ συνολικά θα απονεμηθούν 18 μετάλλια.

Σπουδαία ονόματα θα παρελάσουν και θα διεκδικήσουν τα μετάλλια. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αθλητές βρίσκονται στην Πάτρα φορμαρισμένοι καθώς συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη από τις 13 έως τις 18 Αυγούστου στη Μαλαισία.

Ανάμεσα τους δεσπόζουν οι εξής:

Από τη Γαλλία ο Pierre BALLON (Νο 2 στο παγκόσμιο ranking) και η συμπατριώτισα του Ambre FRANC (5η στο Slalom στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα).

Από την Ιταλία, η Julia MOLINARI (με μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Wakeboard), η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Wakeboard Alice VIRAG, η Greta TAGLIATI (με μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), ο Federico BELLINI (με μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Wakeboard), ο Ιgor COLOMBO που έχει ανέβει στο βάθρο του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ο πρωταθλητής της χώρας στο Slalom και στα Tricks, Nicolas BENATTI.

Συλλέκτρια μεταλλίων η ελληνίδα σημαιοφόρος, Αγγελική ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου χώρου. Θέση στο βάθρο θα διεκδικήσει ακόμα ο Νίκος ΠΛΥΤΑΣ, με χάλκινο μετάλλιο στα Tricks το 2015 στην  Πεσκάρα και ο Θύμιος ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ με μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Senior  στα Γιάννενα τον περασμένο Ιούλιο).

Σε ό,τι αφορά την ελληνική παρουσία στους Αγώνες, η ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ εκτιμά ότι "θα κατακτήσουμε αρκετά μετάλλια, καθώς παίζουμε εντός έδρας και ο κόσμος θα μας δώσει ενέργεια στη μάχη μας με τις ομάδες της Γαλλίας και της Ιταλίας". 

Η δράση αρχίζει την Πέμπτη 29 Αυγούστου με το  Slalom στη Λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο (10:00-12:00), ενώ η συνέχεια θα δοθεί στην εγκατάσταση «Ηρα» της Πάτρας με τα Tricks (14:30-16:00) και το Wakeboard (17:30-20:30).