Beach Volleyball: Η ελληνική αφρόκρεμα - Αφιέρωμα

Πανέτοιμες και αποφασισμένες να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Τουρνουά Beach Volleyball, που αρχίζει αύριο Τετάρτη, 28 Αυγούστου, είναι  οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών της Ελλάδας.

Στα δύο ταμπλό συμμετέχει η "αφρόκρεμα" του αθλήματος, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας Βασιλική ΑΡΒΑΝΙΤΗ και Παναγιώτα ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, οι δευτεραθλήτριες Κωνσταντίνα ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ και Δήμητρα ΜΑΝΑΒΗ στις Γυναίκες και αντιστοίχως στους Ανδρες οι πρωταθλητές Δημήτρης ΝΙΩΠΑΣ και Θεόδωρος ΠΑΠΑΔΗΜΗΡΤΡΙΟΥ και οι δευτεραθλητές Ραφαήλ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ και Γιώργος ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ. 

Tης αποστολής ηγείται ο ομοσπονδιακός προπονητής Βραζιλιάνος Tie SANTANA.

Ο προπονητής Στάθης ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ  δήλωσε για τον στόχο των ελληνικών ομάδων αλλά και τη δυναμική του ταμπλό:

«Όποια κλήρωση και αν προκύψει ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στην Β΄φάση. Το ταμπλό των ανδρών είναι πολύ ανταγωνιστικό. Ξεχωρίζουν οι ομάδες από την Σερβία, την Γαλλία, το Μαυροβούνιο ενώ δυνατές είναι και εκείνες από την Κύπρο. Το σημαντικό είναι να παίξουμε το μάξιμουμ που μπορούμε για να τιμήσουμε τα ελληνικά χρώματα».

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ελλάδας Βασιλική ΑΡΒΑΝΙΤΗ τόνισε: 

«Οι Αγώνες στην Πάτρα προηγούνται του πεντάστερου Τουρνουά της Ρώμης. Το σημαντικότερο είναι ότι διεξάγονται στην πατρίδα μας και  θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το ταμπλό δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν δυνατές ομάδες. Μακάρι να κυλήσουν όλα ιδανικά και οι Ελληνες φίλαθλοι να πανηγυρίσουν κάποιο μετάλλιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ