Wolff: «Όχι» στον Alonso, «ίσως» στον Verstappen

Ο Toto Wolff κατατάσσει τον Fernando Alonso ως έναν από τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου, αλλά τονίζει ότι δεν θα του προσέφερε μία θέση στη Mercedes. Ο Αυστριακός, ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε τον Max Verstappen με τη φόρμα της Mercedes.

Επί του παρόντος, η Mercedes προσπαθεί να διαμορφώσει το οδηγικό της δίδυμο για τη νέα χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, για τον «παρτενέρ» του Lewis, δύο είναι τα φαβορί, με τους Valtteri Bottas και Esteban Ocon να διεκδικούν τη δεύτερη θέση στα «ασημί βέλη».

Υπάρχει βέβαια και ένα άλλο όνομα, το οποίο πάντοτε θα βρίσκεται στη συζήτηση για τη θέση του οδηγού σε μία από τις κορυφαίες ομάδες, ειδικά όσο παραμένει ελεύθερος. Και δεν είναι άλλος από τον Fernando Alonso.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, που πέρυσι εγκατέλειψε το άθλημα, δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα σχέδιά του για το 2020. Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να τον δουν πίσω στη F1, καθώς είναι σαφές πως έχει ακόμα την ταχύτητα και το ρυθμό για να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο.

Αλλά αν επιστρέψει, δεν θα είναι για τη Mercedes ως ομόσταβλος του Lewis Hamilton.

«Ο Fernando είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους οδηγούς. Μετά τη θητεία του στη Ferrari, δεν του παρουσιάστηκε ξανά η ευκαιρία να οδηγήσει ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο», δήλωσε ο Wolff σε συνέντευξή του.»Με τις παρούσες συνθήκες, οι κορυφαίες ομάδες έχουν καλυμμένη τη θέση του ‘νούμερο 1’ οδηγού τους. Μερικές φορές δεν αρκεί το να είσαι καλός οδηγός, πρέπει επίσης να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες».

Ερωτηθείς για το αν θα ήταν αδιανόητο να πάρει ‘σάρκα και οστά’ μία dream team στη Mercedes με Hamilton και Alonso μαζί, ο Wolff κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα άμεσα πλάνα της ομάδας.

«Ναι», απάντησε, «διότι δεν θέλουμε να επαναληφθούν συμβάντα όπως τότε που οι δυο τους ήταν teammates στη McLaren».

Είναι δεδομένο πλέον ότι έχοντας δύο ‘νούμερο 1’ οδηγούς σε μια ομάδα, σχεδόν πάντα θα υπάρχουν και προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η McLaren του 2007.

Κεφάλαιο Verstappen

Ο Wolff παράλληλα, ρωτήθηκε και για την πιθανότητα συμβίωσης του Verstappen και του Hamilton κάτω από την ίδια στέγη το 2021, όταν και το συμβόλαιο του πρώτου με τη Red Bull λήγει. Το αφεντικό της Mercedes όμως αρνήθηκε να δώσει σαφή απάντηση.

«Αυτό είναι πολύ μακριά,» είπε, «παλεύουμε για τον τίτλο του 2019 και κάνουμε σχέδια για το 2020″ τόνισε.

Απαντώντας στο εάν ο Verstappen θα μπορούσε να χωρέσει στην υποθετική λίστα της Mercedes, ο Wolff δήλωσε: «Τα πάντα είναι ανοιχτά μετά το 2020».