Πάτρα: Η επέμβαση της Αστυνομίας, η σύλληψη του διακινητή και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών

το μηνυμα της ΕΛ.ΑΣ. είχε πολλούς αποδέκτες

Σε μία πλατεία της πόλης, ένας άνδρας ερχόταν συχνά πυκνά και εφοδίασε αγόρια και κορίτσια με ναρκωτικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αντιληφθεί τις περίεργες κινήσεις του και είχαν έγκαιρα ειδοποιήσει τις Αρχές. Τι απέμενε; Η έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν την ώρα που έπρεπε στην Πλατεία Ιερού λόχου της Πάτρας. Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν και φυσικά βρήκαν πάνω του όλα όσα δεν πρόλαβε να «σπρώξει»

Θα πει κανείς: Και τι έγινε δεν θα επιστρέψει κάποιος άλλος;

Έχει λογική το ερώτημα, αλλά το μείζον στην προκειμένη περίπτωση είναι το μήνυμα που στέλνεις. Εδώ, αλλά και αλλού, δεν χωράνε πια τέτοιες συμπεριφορές.

Αυτό θα πει καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Σε κάθε σημείο, ανά πάσα στιγμή, η επέμβαση να έχει αφενός αποτέλεσμα, αφετέρου να δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες.

Οι μεγάλες δουλειές που συνεπάγονται την εξάρθρωση κυκλωμάτων και τις κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών είναι φυσικά σημαντικές, αλλά αν το αίσθημα της ασφάλειας δεν φτάσει ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πόλης, η επιφυλακτικότητα των πολιτών θα ριζώνει όλο και πιο βαθιά. Γι’ αυτό η χθεσινή σύλληψη είχε μεγάλη σημασία

Διαβάστε επίσης