Τα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο και τον «Άγιο Ανδρέα», επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του.
Αρχικά ο κ. Κουτρουμάνης μετέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου συναντήθηκε με τη Διοικήτρια του κυρία Μαμμή Παναγούλα και τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Ευαγγελάτο, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων.
Ακολούθως μετέβη στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων «Ιπποκράτης» κ. Κώστα Πετρόπουλο και με το Διοικητικό Συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια των επαφών του στα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπου έτυχε θερμής και εγκάρδιας υποδοχής, ο κ. Κουτρουμάνης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία, τα οποία εντοπίζονται πρωτίστως στις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς επίσης και στις ελλείψεις μέσων υλικοτεχνικής υποδομής.
Από την πλευρά του, ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε συνοπτικά στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατία για την Υγεία και στη δέσμευση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών.
Παράλληλα, επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η Νέα Δημοκρατία στα θέματα διαφάνειας, και σε ό, τι αφορά τη διενέργεια διαγωνισμών για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών στα νοσοκομεία.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία. Ωστόσο η δυνατότητα αύξησης των δαπανών, τόνισε ότι θα έλθει μόνο από την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας μέσα από ένα ρεαλιστικό οικονομικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μας. Με το πρόγραμμα αυτό το οποίο δίνει έμφαση στη δραστική μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, η χώρα μας θα γίνει πόλος έλξης ξένων επενδύσεων, θα επιστρέψουν τα χρήματα που έφυγαν όλα αυτά τα χρόνια από τις τράπεζες, θα ανοίξουν νέες δουλειές, ώστε μέσω της αύξησης του ΑΕΠ να βελτιωθούν τα δημόσια έσοδα και εν συνεχεία να διατεθούν περισσότερα κονδύλια στον πολύπαθο χώρο της υγείας.