Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με χοντρό μακαρόνι

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο κομμένο στα 8

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

100γρ. μπέικον κομμένο σε λωρίδες

3 καρότα ψιλοκομμένα

3 στικ σέλερυ ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

800ml. κόκκινο κρασί

2κ.σ. πάστα ντομάτας

10 κλωνάρια θυμάρι ψιλοκομμένο

6 κλωνάρια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα

1 λίτρο νερό

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

αλάτι πιπέρι

½ κιλό μακαρόνι χοντρό για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

2Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
3Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μπέικον, τα καρότα, το σέλερυ, το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 7’-8’. Ρίχνουμε 240ml. από το κόκκινο κρασί, την πάστα ντομάτας, και σιγοβράζουμε για 2’-3’. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και μαγειρεύουμε για 15’-20’ μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα κρασιού. Έπειτα επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
4Ρίχνουμε το νερό με τον κύβο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι, τη μεταφέρουμε στο φούρνο, και ψήνουμε για 1ώρα και 15’.
5Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε δόσεις τα μανιτάρια μέχρι να πάρουνε σκούρο χρώμα. Μόλις ετοιμαστούν αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε κάπου ζεστά.
6Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα μαζί με τα μανιτάρια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε τα μακαρόνια, σιγοβράζουμε για 10’-15’ και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.
7Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα μαζί με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ