Στον κατάμεστο από κόσμο κήπο του «Πολυέδρου» ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ρηγόπουλος παρουσίασε το σχέδιο και τις προτάσεις του για τον Πολιτισμό, παρουσία του επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» και Υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων, Νίκου Νικολόπουλου.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της εκδήλωσης, είναι το γεγονός ότι ο χώρος γέμισε ασφυκτικά, παρά το γεγονός, ότι την ίδια ώρα μιλούσε στην Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παράλληλα πραγματοποιείτο το φιλολογικό μνημόσυνο για τον αείμνηστο ιστορικό Βασίλη Λάζαρη.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού κ. Διονύσης Δαββέτας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Πάτρα, Πρωτεύουσα μεσογειακού πολιτισμού», παρουσιάζοντας το φιλόδοξο μοντέλο ανάπτυξης με το οποίο η Πάτρα μπορεί να συνδεθεί στην ευρύτερη διεθνή σκηνή, ώστε να καταστεί επίκεντρο και εφαλτήριο πολιτιστικής δραστηριότητας, με ισχυρά οικονομικά ευεργετήματα.
Όπως σημείωσε: «Με τον Παναγιώτη Ρηγόπουλο, έχουμε επεξεργαστεί επισταμένως αυτό το ρεαλιστικό μοντέλο πολιτισμικής όσμωσης, διασύνδεσης και ανάπτυξης, που θα το εφαρμόσουμε μέσα στους πρώτους μήνες της νέας Δημοτικής Αρχής Νικολόπουλου».
Για την προσωπικότητα και τη διαδρομή του Παναγιώτη Ρηγόπουλου μίλησαν με συγκινητικό τρόπο οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αναστασόπουλος και Νίκος Σουγλέρης, ο Μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος και ο Χορωδός Γιώργος Γεωργόπουλος, παρουσιάζοντας με ύφος ανάγλυφο και εύγλωττο τη διαδρομή και του Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου, μέσα από τον Πολιτισμό, τον Τύπο και την κοινωνία.
Στην σύντομη ομιλία του ο Νίκος Νικολόπουλος, υπογράμμισε το πλήρες πρόγραμμα του Συνδυασμού του για τον Πολιτισμό, που αφορά σε ένα μεγάλο πλέγμα παρεμβάσεων και ανατροπών, ενώ επίσης εξήγγειλε τη δημιουργία:
Ανοικτού θεάτρου 2.000-3.000 θέσεων στον Ρηγανόκαμπο στον χώρο που το προβλέπει το ΓΠΣ.
-Κλειστού θεάτρου 1.000 θέσεων, με την επισκευή του Εργοστασίου Τέχνης εάν είναι συμφέρουσα οικονομοτεχνικά η νέο στον ίδιο η άλλο χώρο.
-Κλειστού θεάτρου 400 θέσεων, στις αποθήκες ΑΣΟ.
Επίσης εξήγγειλε την ίδρυση από τον Δήμο:
• Βιομηχανικού Μουσείου, στις εγκαταλειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
• Ιατρικού Μουσείου, στο πρώην Δημοτικό Νοσοκομείο.
• Καρναβαλικού Μουσείου, στα παλαιά σφαγεία.
• Ιστορικού – Εθνολογικού Μουσείου, με πυρήνα τι ήδη υπάρχον, στο πρώην Δημοτικό Νοσοκομείο.
• Μουσείου Πόλεως Πατρών, με τμήμα του το Μουσείο «Πάτρα, Γενέτειρα Πολιτικών».
• Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης.
• Κέντρου Διατήρησης, μελέτης και προβολής του Θεάτρου Σκιών.
ιδρύονται σε συνεργασία με φορείς:
• Θρησκευτικού Μουσείου Αγ. Ανδρέα, σε συνεργασία με την τοπική Εκκλησία
• Μουσείου της θάλασσας, σε συνεργασία με ΟΛΠΑ και εμπορικό σύλλογο.
Μουσείου Νερού, αναβάθμιση του υπάρχοντος στο εργοστάσιο Γλαύκου, σε συνεργασία με την Δ.Ε.Η.
Ενώ επίσης όπως τόνισε «Στηρίζουμε και προβάλουμε οργανωμένα:
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
Το Μουσείο Τύπου
Το Μουσείο Λαϊκής και Παραδοσιακής Τέχνης Πάτρας
Το Μουσείο Τύπου Πάτρας
Την Δημοτική Πινακοθήκη Πάτρας
Το Βοτανικό Μουσείο Πανεπιστημίου Πατρών
Το Ζωολογικό Μουσείο Πανεπιστημίου Πατρών
Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (MET) Πανεπιστημίου Πατρών
Το Μουσείο Παιδείας Πάτρας
Το Μουσείο Γλαύκου
Τον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης με άμεση επίλυση και τουπροβλήματοςέλλειψης συγκοινωνίας.
Συμμετέχουμε με όλα μας τα μέσα για την ταχεία ανάδειξη και αποκατάσταση του Ρωμαϊκού Σταδίου, του σπουδαιότερου μνημείου της πόλης μας.
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος ανέπτυξε στην σύντομη ομιλία του με αδρές γραμμές το όραμα του για τον Πολιτισμό και το σχέδιο της «Νέας Πάτρας» για την στήριξη των γηγενών δημιουργών και την ανάδειξη της τοπικής καλλιτεχνικής παραγωγής.
Παράλληλα, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της «Νέας Πάτρας» για την δημιουργία νέων πολιτιστικών θεσμών και υποδομών, αλλά και την τακτική οικονομική αρωγή του έργου των ιστορικών πολιτιστικών πυλώνων της πόλης.
Στάθηκε επίσης στην Δημοτική Μουσική, όπου δεσμεύτηκε για την επαναλειτουργία της πάνω σε σταθερή βάση και με μόνιμη σχέση εργασίας για τους επαγγελματίες μουσικούς, με στόχο η Μπάντα μέσω τακτικών και πυκνών εμφανίσεων και με τη δημιουργία νέων υποσυνόλων, να ανακτήσει τη σχέση εμπιστοσύνης της με την τοπική κοινωνία.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το Πατρινό Καρναβάλι και την ανάγκη διεθνοποίησης του θεσμού, μέσω από τη δημιουργία μιας διευρυμένης ενότητας εκδηλώσεων και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, την προσέλκυση χορηγών, την επαναφορά της καρναβαλικής πομπής στην οδό Γούναρη, την αναβάθμιση των Μπουρμπουλιών και τη διοργάνωση τους από τον Δήμο Πατρέων, καθώς και για την επανασύσταση του Καρναβαλικού Συνεργείου και την αξιοποίηση του παραγωγικού του δυναμικού για εκδηλώσεις πέραν των Απόκρεω.
Την εκδήλωση παρουσίασε με επιτυχία η δημοσιογράφος Νάνσυ Αβραμοπούλου.
Την εκδήλωση διάνθισε μουσικά η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του καταξιωμένου μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, η οποία και άνοιξε την εκδήλωσή, με ερμηνευτή τον σπουδαίο Πατρινό τραγουδιστή Δημήτρη Δημόπουλο.
Παράλληλα στον υπέροχο κήπο του Πολυέδρου, αναπτύχθηκε ειδικά για την εκδήλωση, η έκθεση φωτογραφίας του γνωστού συμπολίτη Κωστή Πλέσσα, με θέμα “Πάτρα: Ενθυμήσεις που προσπερνάμε”.
Επρόκειτο για μία εικαστική βόλτα, που ανέδειξε λεπτομέρειες αρχοντικών της Πάτρας, εμβληματικών κτιρίων και περικαλλών οικημάτων, που μέσα στην πίεση της καθημερινότητας, τις προσπερνάμε χωρίς να τα παρατηρούμε και να τα χαιρόμαστε.
Σημειολογικά όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος, η έκθεση αυτή κατέδειξε τις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής Νικολόπουλου, για την αναβάθμιση της αισθητικής και την αναμόρφωση της καθημερινότητας της Πάτρας, μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες.