Τι είπαν από την Πάτρα οι υποψήφιες για την Ευρωβουλή με τη Ν.Δ Μπέλτα - Λαζαράκου

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΧΑΙΑΣ

Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας παρέθεσαν τη Παρασκευή 3 Μαΐου οι υποψήφιες Ευρωβουλευτίνες της παράταξης, Αφροδίτη Μπέλτα και Βασιλική Λαζαράκου.

Τον λόγο πρώτη πήρε η Β. Λαζαράκου, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου διασφάλισης και προώθησης των ελληνικών συμφερόντων μέσα στην Ευρωβούλη που θα προκύψει έπειτα από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου .

«Θέλουμε μια Ελλάδα μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Μια Ελλάδα στην οποία εμείς θα είμαστε οι εμπνευστές και όχι απλοί παρατηρητές», δήλωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια Ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να βοήσουμε την χώρα μας την επόμενη ημέρα της Ευρώπης. Να φέρουμε ανάπτυξη. Μάλιστα, πρωταρχικός Ευρωπαϊκός στόχος, πλέον, είναι η βιώσιμη ανάπτυξη. Καταρχήν, πρέπει να δούμε τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας και στην συνέχεια να σχεδιάσουμε σε στρατηγικό επίπεδο το που θέλουμε να πάμε, προκειμένου στην συνέχεια  να διεκδικήσουμε πράγματα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Οπότε πρέπει να κινηθούμε με τρόπους που θα βοηθήσουν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ένα φιλικό πλαίσιο επενδύσεων, με στοχευμένη μείωση φορολογίας».   
Στη συνέχεια  η Αφροδίτη Μπέλτα, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών με μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι πρόκριμα και για τις εθνικές εκλογές. «Οσο πιο γρήγορα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια Ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Τα τελευταία χρόνια ακούμε για τους κακούς ξένους, για τους κακούς Γερμανούς και για τους κακούς θεσμούς, όμως μήπως αλήθεια και εμείς δεν έχουμε κάνει όλα όσα έπρεπε για την πατρίδα μας; Δεν ζούμε στην εποχή του Ταϋλεράνδου που έστελνε αντιπροσώπους με άλογα στην αυλή του Λουδοβίκου. Σήμερα με το πάτημα ενός κουμπιού μιλάς με κάποιον στην άλλη άκρη της Γης. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πάρει την θέση που της αξίζει σε έναν κόσμο που αλλάζει. Οι Ελληνες θα πρέπει να καταλάβουν ότι χρήματα θα βρεθούν μόνον αν τα διεκδικήσουμε με σοβαρό τρόπο. Ξέρετε πόσες φορές σε συναντήσεις κυβερνώντων με Κινέζους αξιωματούχους, η χώρα μας έχασε, καθώς μας έλεγαν ότι πηγαίναμε για συζήτηση όντες αδιάβαστοι; Αν δίνεις παρον σε συσκέψεις, έχοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα και πλήρη φάκελο τότε θα σε ακούσουν ό,τι και να γίνει. Το ότι ακούσαμε ότι η Ισπανία πήρε καλύτερη ποσόστωση από εμάς στο λάδι, ξέρετε τι μου λέει εμένα; Ότι κάποιος δικός μας δεν ήταν εκεί για να διαπραγματευτεί».

Η Αφρ. Μπέλτα ανέφερε και τα εξής: «Το ποιοτικό ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατία είναι ένα δείγμα του πως θα πρέπει να κινηθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι η καθημερινότητα του Ελληνα επηρεάζεται, πλέον, από τις Ευρωεκλογές. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκλέγεται με την ψήφο μας. Πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όλους η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τότε θα γίνουν πολλά πράγματα και για την ασφάλεια των συνόρων μας, που είναι Ευρωπαϊκά σύνορα». 

Την παρουσίαση των Αφροδίτης Μπέλτα και Βασιλικής Λαζαράκου έκανε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαϊας, Ανδρέας Μαζαράκης, ενώ «παρών» ήταν και πολιτευτές, στελέχη και μέλη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ