Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές όσο πιο αργά μπορεί - ΒΙΝΤΕΟ

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να αξιοποιήσει, αυτή την φορά, την πείρα που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία "που τα έχει δει όλα", ενισχύοντας το ΚΚΕ» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι θέληση του Πρωθυπουργού είναι η εξάντληση της θητείας της κυβέρνησης, «όχι τόσο για προεκλογικά οφέλη ή για λόγους που αφορούν στην οικονομία», λέγοντας: «δεν ξέρω αν έχει δεσμεύσεις σε Αμερικάνους, ΝΑΤΟ, Ε.Ε να περάσει συμφωνίες για τα γεωστρατηγικά ζητήματα». Σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολύ ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών για την περιοχή και εκτίμησε ότι αυτή τη σύγκρουση θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός. «Ας σταματήσουν λίγο τους πανηγυρισμούς και γι' αυτά που είπαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο και ας κρατούν μικρό καλάθι. Γιατί μπορεί ο κ. Τσίπρας να έχει δεχθεί να παίζει το ρόλο του εκπροσώπου του Τραμπ, των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στην περιοχή για να τραβήξει την Τουρκία από την αγκαλιά της Ρωσίας, αλλά έχει αποδειχθεί ότι δεν ωφελείται ούτε η Ελλάδα, ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά μας συμφέροντα με τέτοιου είδους συνεργασίες και με τέτοιου είδους συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι «δεν εφαρμόζονται αυτά που λέει το ΚΚΕ», αναφέρθηκε στις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και έθεσε το ερώτημα: «Αυτά είναι ουτοπικά; Αυτά είναι που δεν γίνονται; Μα, αυτά είναι που πρέπει να γίνουν». Ο Δ.Κουτσούμπας είπε ότι «εφόσον δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια λαϊκή διακυβέρνηση με ένα πρόγραμμα για τα συμφέροντα του λαού, πρέπει να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση» και κάλεσε το λαό να αρχίσει να αλλάζει τους αρνητικούς γι' αυτόν συσχετισμούς. Επικαλέστηκε αποτελέσματα πανευρωπαϊκής έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με τα οποία το 74% του ελληνικού λαού αμφισβητεί ισχυρά την Ε.Ε. Σε αυτό το 74% απευθυνόμαστε και του λέμε να ενισχύσει το ΚΚΕ όσο γίνεται περισσότερο, τόνισε.

Ερωτηθείς για την Novartis απάντησε ότι «είναι σκάνδαλο που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, όπως και τα άλλα που ακόμα είναι στην περίπτωση της σκανδαλολογίας περισσότερο και όχι της αποδεικτικής διαδικασίας». «Όλα πρέπει να ερευνηθούν είτε αφορούν νεοδημοκράτες βουλευτές και υπουργούς είτε του ΠΑΣΟΚ είτε αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν συγκεκριμένες ευθύνες ασκούν εξουσία, διαπραγματεύονται με επιχειρηματίες. Αν φύγει, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί ζήτημα για τον νόμο που ψήφισε για τις φαρμακευτικές εταιρείες και για την αύξηση της τιμής του φαρμάκου που το πληρώνουν εργαζόμενοι. Γιατί έχουν πολιτικές ευθύνες, δεν λέω ποινικές ευθύνες για να εξηγούμαστε» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι αυτό το θέμα και άλλα ανάλογα που είναι υπαρκτά αξιοποιούνται και προεκλογικά «με εντάσεις, γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί και το ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν στα μεγάλα στρατηγικά ζητήματα και βρίσκουν αυτά τα θέματα (ως ζήτημα αντιπαράθεσης)». Υποστήριξε ότι το ζήτημα θα είχε λυθεί αν είχε γίνει δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ στην Συνταγματική Αναθεώρηση για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε προτείνει να εξετάζεται και το αδίκημα της απιστίας.

Ενέταξε και τις δηλώσεις Αθανασίου, και την αξιοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σχετική αντιπαράθεση, στις «νομικίστικες μούφες» που «βρήκαν για να κουκουλώσουν άλλα», χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ να λένε πως τοποθετήθηκαν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία δεν ψήφισε το ΚΚΕ, εκτίμησε ότι η ουσία της αντίθεσης «δεν είναι και δεν ήταν ποτέ για το όνομα, αλλά γιατί η Συμφωνία έγινε με κατεύθυνση, χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες ενέργειες των Αμερικάνων και στα Σκόπια και στην Ελλάδα. Και με πίεση από τη γερμανική πλευρά κυρίως, όχι για να επιλύσει ένα διμερές πρόβλημα, αλλά για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και να αποσπάσουν τα Δ. Βαλκάνια από την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας που έχουν τεράστια συμφέροντα στην περιοχή». Μέσα στην Συμφωνία, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, «άφησαν σπέρματα αλυτρωτισμού, μόνο και μόνο για να τα αξιοποιήσουν όταν χρειαστεί όποιοι θέλουν και όποτε θέλουν. Θα τα έχουμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα τα επόμενα χρόνια».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ