Πάτρα: Εκτός νέου νόμου Κατσέλη τουλάχιστον 10.000 δανειολήπτες- Συνεχίζεται η αγωνία

Το μαρτύριο της σταγόνας αναμένεται να βιώσουν μέχρι να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους  ή μη  στο νέο «νόμο Κατσέλη» , χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων από την Πάτρα και την Αχαΐα γενικότερα , οι οποίοι έχουν «κόκκινα» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια .

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την Πάτρα και την ευρύτερη αυτής περιοχή, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκεται να έχει «κόκκινο» στεγαστικό δάνειο, αγγίζει τις 22.000 , με μόλις τον  1 στους 3 εξ’ αυτών να έχει μέχρι πριν δύο χρόνια συμπληρώσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και επιμελητηριακών κύκλων, ο αριθμός των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων για την Πάτρα και την Αχαΐα ανέρχεται κατά προσέγγιση στις 3.500. Από τα πρώτα στοιχεία και με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ότι αφορά στη νέα ρύθμιση για την α’ κατοικία από τους 22.000 «κόκκινους» οφειλέτες στεγαστικών δανείων στην περιοχή , το 30 με 40% δηλαδή περίπου 8.500 θα μείνουν εκτός προστασίας.

Αντίστοιχα, σε ότι αφορά στα λεγόμενα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια στην Αχαΐας, από τα 3.500 «αναγνωρισμένα» ως οφειλές –σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις- εκτός ρύθμισης και αντιμέτωποι με το φάντασμα των κατασχέσεων θα βρεθούν 1400 δανειολήπτες.

Διαβάστε επίσης