Έκρηξη έξω από εκκλησία στο Κολωνάκι - Τραυματίστηκε Αστυνομικός και νεωκόρος - ΝΕΟΤΕΡΑ - ΦΩΤΟ

δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Εκτός κινδύνου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έπειτα από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού, που βρισκόταν μέσα σε μια κούτα και η οποία σημειώθηκε, στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, έγινε τηλεφώνημα από νεωκόρο του ναού στην 'Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως έχει τραυματιστεί στα χέρια και το πρόσωπο.

Είτε περνούσε τυχαία, είτε είχε ειδοποιηθεί το κέντρο επιχειρήσεων και κατά την προσέγγισή του στο σημείο σημειώθηκε η έκρηξη.
 
Παράλληλα επεσήμανε πως ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου ενδεχομένως να μετακίνησε το μεταλλικό κουτί από την αρχική του θέση και όταν στο σημείο έφτασε ο αστυνομικός για να το ελέγξει, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε τι σοβαρότητα του περιστατικού, την έκρηξη βόμβας στην καρδιά του Κολωνακίου.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Και δεύτερο άτομο τραυματίστηκε κατά την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στο Κολωνάκι. Πρόκειται για το νεωκόρο του Ιερού ναού του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη.

Ο Αστυνομικός που έχει τραυματιστεί στα χέρια και στο πρόσωπο και έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μετέφερεται το κουτί, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί στα χέρια , αλλά και το πρόσωπο.

Έκρηξη σημειώθηκε στις 7 περίπου το πρωί στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Η έκρηξη σημειώθηκε δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε κουτί.

Δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δεν έχει γίνει σαφές το πώς βρέθηκε εκεί πέρα ο αστυνομικός.

Ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι ακόμα γνωστή.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί.

49503036_215726629316899_4187272614550437888_n.jpg

48429493_368480850366772_5749399872767787008_n.jpg

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ