Η «Μέδουσα» είναι η απάντηση της Ελλάδας στην τουρκική προκλητικότητα

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα δε θα δεχτεί μονομερείς ενέργειες από την Κύπρο

H Τουρκία συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προειδοποιεί ότι η Άγκυρα δε θα δεχτεί μονομερείς ενέργειες από την πλευρά την Κύπρου. Την ίδια ώρα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος διαμηνύει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για την τουρκική προκλητικότητα. 

Η «Μέδουσα» είναι η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα. Η διακλαδική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου με τη συμμετοχή της Κύπρου κυριαρχεί στα Αιγυπτιακά μέσα στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όποιον κουνά το δάχτυλο.

«Το Ναυτικό και η Αεροπορία της Αιγύπτου φτάνουν στην Ελλάδα για κοινές ασκήσεις» γράφει η Αλ Αχράμ.

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»

Την ίδια ώρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης" επιχειρεί να παρουσιάσει την Τουρκία ως γενικό κουμανταδόρο στην περιοχή, διαμηνύοντας ότι δε θα δεχτεί μονομερείς ενέργειες.

«Δεν είμαστε ενάντια στις γεωτρήσεις την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση. Όμως είμαστε ενάντια στις μονομερείς πράξεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης. 

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: «ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»

για την τουρκική προκλητικότητα. Συντονίζουμε το βηματισμό μας με την Κύπρο ώστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της τελευταίας να μην απειληθούν στο παραμικρό» είπε στο news247.gr.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ 20.000 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Αιγαίο και Μεσόγειος μυρίζουν μπαρούτι με την Τουρκία να εκδίδει NAVTEX σε θέσεις κλειδιά.
«Εσχάτως απειλώντας και με την αποστολή πλωτών γεωτρύπανων θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ίδια δεν πρόκειται να αποδεχτεί την κατ’ αυτήν δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος της. Η Τουρκία θέλει να εμπλακεί στο ενεργειακό παιχνίδι της περιοχής αλλά προσπαθεί να το κάνει από την πίσω πόρτα κυρίως μέσω της πολιτικής του τσαμπουκά και της ισχύος» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Δεσμεύει περιοχή μεταξύ Ρω και Ρόδου, αλλά ετοιμάζεται και για άσκηση με πυρά στις 19 και 20 Δεκεμβρίου με επίκεντρο το Καστελόριζο και εστιάζοντας στο θαλάσσιο τμήμα που εκτείνεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του νησιωτικού συμπλέγματος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Εντωμεταξύ, τη στενή συνεργασία Ελλάδα και Κύπρου επιβεβαιώνει η συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ