Πάτρα: Αλεξόπουλος για κόντρα Δήμου- Κτηματικής: Οι αντιπαραθέσεις δημιουργούν προβλήματα και την πληρώνει ο πολίτης

δηλώσεις στον MAX FM

«Η Κτηματική Υπηρεσία είναι υπηρεσία του κράτους, δεν είναι κομματικό όργανο και λειτουργεί με βάση τα δεδομένα που έχει και με βάση τους νόμους. Αν η νομοθεσία είναι λανθασμένη -και σε ορισμένα σημεία όντως έχει ορισμένες σκληρύνσεις και χρειάζεται να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις-, να το διορθώσουμε. Όμως η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε εκτιμήσεις για διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντες γιατί ξέρετε οι υπηρεσιακοί παράγοντες μετά εξαντλούν κάθε περιθώριο σε σχέση με την τήρηση της νομιμότητας με βάση το γράμμα του νόμου και το δικαίωμα που αυτός τους δίνει και την πληρώνουν οι πολίτες και αυτό δεν είναι καλό για μας» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος σχολιάζοντας στον MAX FM και τον Κωνσταντίνο Φλαμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Δήμου Πατρέων και Κτηματικής, για το θέμα της διάβρωσης των ακτών και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν.

Η διαφοροποίηση Αλεξόπουλου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος και για τον δήμο της Πάτρας,  έρχεται να καταδείξει τη διαφορά της πολιτικής αντίληψης με την δημοτική αρχή και τα πνεύμα της θέσης του κ. Αλεξόπουλου σχετικά με την υλοποίηση των έργων.

«Γνωρίζω ότι όσες φορές χρειάστηκε από την Περιφέρεια, ή παλιότερα από την ΤΕΔΚ να έχουμε μια συνεργασία με την Κτηματική την είχαμε. Ακολουθώντας συγκεκριμένη νομοθεσία, η οποία ήταν μια  διαδικασία χρονοβόρα μεν. αλλά στο τέλος είχαμε αποτέλεσμα και μπορούσαμε και εκτελούσαμε τα έργα που θέλαμε.

Αυτό δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τώρα και με τίνος την ευθύνη. Εγώ θα σας πω τη δική μου άποψη, η οποία είναι ότι θα πρέπει να συνεργαζόμαστε γενικότερα με τις υπηρεσίες τους κράτους, αλλά και το  κράτος με εμάς, ώστε να έχουμε αποτέλεσμα. Από όσο γνωρίζω οι παρεμβάσεις που έγιναν στον Δήμο Αιγιάλειας σε επίπεδο παραλιακής ζώνης έγιναν αναίμακτα, ούτε φασαρίες έγιναν, ούτε πρόστιμα έπεσαν και ομόρφυνε πάρα πολύ και η παραλιακή ζώνη του Αιγίου, Ε, το ίδιο θα επιθυμούσα και για την περιοχή μας. Είναι κρίμα να μην έχουμε κάτι τέτοιο και να έχουμε πρωτόκολλα κατεδάφισης και φασαρίες. Διότι πολύ απλά, την πληρώνει ο κόσμος, την πληρώνουν οι καταστηματάρχες, την πληρώνουν οι διερχόμενοι, την πληρώνουν οι κάτοικοι. Καλό λοιπόν θα είναι αυτά να τα διαχειριζόμαστε αλλιώς και σύμφωνα με τη νομοθεσία» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Κακή η νομοθεσία, αυτή είναι και η δική μου εκτίμηση, καθώς θέλει καμιά εικοσαριά υπηρεσίες να γνωμοδοτούν κάθε φορά, αλλά αυτή είναι η νομοθεσία. Αν την προσπερνάμε, έχουμε πρωτόκολλα κατεδάφισης, πρόστιμα που τα πληρώνει ο Πατρινός και εν τέλει στασιμότητα. Πρέπει το κράτος να αντιληφθεί ότι πρέπει να εκσυγχρονίσει την νομοθεσία του περί αιγιαλού, παραλίας και λειτουργίας της Κτηματικής Υπηρεσίας. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, υπάρχει μια νομοθεσία που πρέπει να ακολουθούμε προς όφελος της κοινωνίας. ΟΙ αντιπαραθέσεις δημιουργούν προβλήματα. Ξέρετε αυτή τη στιγμή η εικόνα της παραλιακής εικόνας του Ρίου δεν τιμά την Πάτρα». 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ