Πάτρα: Ο Γιώργος Βασιλειάδης προκαλεί...τρικυμίες στον ΣΥΡΙΖΑ - Αντιδράσεις για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην Αχαϊα

Αντιδράσεις προκαλεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να "μεταγραφεί"  στο ψηφοδέλτιο Αχαϊας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Το όνομα του υφυπουργού αθλητισμού συζητείτο καιρό τώρα. Ο Γιώργος Βασιλειάδης με τις συνεχείς επισκέψεις του στην περιοχή και την ενεργό εμπλοκή του στη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 στην Πάτρα ( όπου έχει και οικογενειακές σχέσεις), είχε αρχίσει να επιδεικνύει κινητικότητα που έγινε άμεσα αντιληπτή. Μερικοί θεώρησαν πως ...προαλείφεται για υποψήφιος Περιφερειάρχης. Ωστόσο, αυτό το σενάριο εξανεμίστηκε γρήγορα, δεδομένου ότι οι διαθέσεις του κυβερνώντος κόμματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έγιναν γνωστές νωρίς και επισημοποιήθηκαν, για στήριξη στον Απόστολο Κατσιφάρα, με τη δήλωση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη "για τον Περιφερειάρχη με το εξαιρετικό έργο".

Τις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις γύρω από ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Βασιλειάδη, που διατηρεί την θέση του στο υπουργείο από το Νοέμβριο του 2016 οπότε και αντικατέστησε τον Σταύρο Κοντονή, όχι απλά έχουν "φουντώσει", αλλά οι περισσότεροι μιλούν με βεβαιότητα για ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Αχαϊας. Το γεγονός αυτό έχει ενοχλήσει τα στελέχη της περιοχής, αλλά και τους εν ενεργεία 3 βουλευτές του νομού. 

Ο αχαιός βουλευτής Ανδρέας Ριζούλης μάλιστα , μιλώντας στην εκπομπή SUPER B NEWS , δεν έκρυψε την δυσφορία του σημειώνοντας πως κατά τη δική του εκτίμηση , "εάν κάποιος διεκδικεί θέση βουλευτή εκπροσωπώντας έναν νομό θα πρέπει να μένει και στην περιοχή". Πετώντας ευθέως τα βέλη του κατά του Γιώργου Βασιλειάδη, που σημειωτεόν δεν έχει προχωρήσει σε καμιά διάψευση , όσων μέσων ενημέρωσης αναφέρονται στην ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

Αλλά και οι άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Σπαρτινός,  σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, δεν δείχνουν να συμφωνούν με μια τέτοια εξέλιξη, χωρίς πάντως προς το παρόν να έχουν εκφραστεί δημόσια, όπως ο Ανδρέας Ριζούλης. Ομως και τοπικά στελέχη διαφωνούν στην λογική της... "εμφάνισης σωτήρων".

Πάντως είναι αυτονόητο ότι μια υποψηφιότητα Βασιλειάδη θα μειώσει τις πιθανότητες εκλογής των τριών βουλευτών, καθώς δύσκολα θα επιτευχθεί ανάλογη επίδοση με εκείνη του Σεπτεμβρίου του 2015 και την προσέλκυση 66.501 ψηφοφόρων, που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαϊα, σύμφωνα και με τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ι. ΒΟΥΛΔΗΣ 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ