Βόλεϊ: Στα τελικά του Ευρωπαϊκού και η Εθνική Ανδρών

έκανε την ανατροπή

Η Εθνική Ανδρών βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν, όμως έκανε την ανατροπή, επιβλήθηκε 3-2 των Αζέρων και με την τέταρτη συνεχή νίκη στον 7ο όμιλο εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019. 

«Χρυσές» αλλαγές για την ελληνική ομάδα αποδείχθηκαν οι Στιβαχτής (4 άσσοι) και Κοκκινάκης, που μπήκαν στο 3ο σετ και άλλαξαν το ροή του παιχνιδιού.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, που έκανε ματς καριέρας με 19 πόντους και απίστευτο ρεπερτόριο στην επίθεση. Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Ζουπάνι με 21 πόντους, 13 είχε ο Κοκκινάκης και 10 ο Πετρέας (4 μπλοκ).

Μετά από 27 χρόνια και συγκεκριμένα για πρώτη φορά μετά το 1991, τόσο η Εθνική Ανδρών όσο και αυτή των Γυναικών, προκρίνονται ταυτόχρονα σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τότε οι Γυναίκες έπαιξαν στην τελική φάση της Ρώμης και κατετάγησαν στην 8η θέση, ενώ οι Άνδρες ήταν 9οι στο Βερολίνο. 

Τα δύο εθνικά συγκροτήματα βρέθηκαν μαζί σε τελική φάση, συνολικά, τρεις φορές. Η πρώτη κοινή παρουσία ήταν το 1985, όταν οι Γυναίκες ήταν 12ες στο Άρνεμ και οι Άνδρες 7οι στο Άμστερνταμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ