Ναύπακτος: Έκλεψαν την ασπίδα-δώρο Ισπανών φοιτητών από το πάρκο Θερβάντες

«Φοιτητές συγκεντρώθηκαν από ολόκληρη την Ισπανία, προκειμένου να επισκεφτούν το άγνωστο Lepanto της ιστορίας τους σε μια άκρη της Ελλάδας, φέρνοντας το δώρο τους. Μια μικρή ατσάλινη ασπίδα με σχέδια και γράμματα που συμβόλιζαν ότι σπουδαιότερο περιέχει η μεσαιωνική ιστορία τους. Την Ναυμαχία του Lepanto!
Στις 9 Αυγούστου του 2015 την εντοίχισαν δίπλα στο άγαλμα του Θερβάντες. Ήρθαν για να προσκυνήσουν! Πριν λίγες μέρες «κάποιοι» την έκλεψαν!!!», αναφέρει σε ποστάρισμά του ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γ. Ράπτης

Και συνεχίζει:

«Άρχοντές μου, δεν σας ζήτησε κανείς να κάνετε τίποτα, εκτός από εκείνα που μόνοι σας υποσχεθήκατε. Να διαφυλάξτε όμως την ιστορία μας, την παράδοσή μας και τον πολιτισμό μας, είναι χρέος σας. Εκεί δείχνετε και την ικανότητά σας.
Αυτή η μικρή ασπίδα που σχεδιάστηκε, ταξίδεψε και τοποθετήθηκε με πολύ κόπο και που έδειχνε τον σεβασμό της Ευρώπης στο άγνωστο Lepanto, ήταν το πολιτιστικό διαβατήριό μας. Δυστυχώς οι «άγνωστοι» έκλεψαν μαζί της και τον πορτολάνο μας για νέες αγορές, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα. Ντροπή!»

nafpaktianews.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ