Έκτακτη σύσκεψη στην Εισαγγελία Αγρινίου για την πυροπροστασία - ΦΩΤΟ

Τέθηκαν επί τάπητος επίκαιρα θέματα

Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθεί από τα επίσημα χείλη των Αρχών και Φορέων του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου σε τοπικό επίπεδο, είχε χθες το πρωί, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, κ. Γεώργιος Πέτρος, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, κατόπιν δικής του πρότασης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος Δήμαρχοι που υπάγονται στην περιφέρειά του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Δημήτριος Παπαευθυμίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Ευστράτιος Πετράκης, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Αμφιλοχίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, των Δασαρχείων και της πολιτικής προστασίας.

Ο Εισαγγελέας, ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τα δεδομένα της περιοχής από πλευράς πρόληψης και παρεμβάσεων ενώ ζήτησε να του κατατεθούν εγγράφως από τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξεχωριστά αλλά και που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν. Ζήτησε μάλιστα από τους αρμόδιους φορείς και τις αρχές αν είμαστε έτοιμοι σαν περιοχή να προχωρήσουμε σε εκκένωση σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο να γίνει αν εκδηλωθεί μία μεγάλη και ταυτόχρονα απειλητική πυρκαγιά. Άπαντες συμφώνησαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή μιας και το καλοκαίρι έχει ακόμη… δρόμο ενώ επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία που υπάρχει από την πλευρά των φορέων και των αρχών της περιοχής με τον κ. Πέτρο.

eis-agr-2.jpg

eis-agr-3.jpg

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ