Δημότης Κάτω Αχαΐας ανακηρύχθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ένας ζωντανός θρύλος του ελληνικού μπάσκετ- ΦΩΤΟ- BINTEO

Μετά την περσινή επιτυχημένη χρονιά του Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «Tsamelo Cup»που διεξήχθη στην παραλία της Κάτω Αχαΐας, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και ο Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων Ο.Τ.Α.Δ. σε συνεργασία με τον πετυχημένο καλαθοσφαιριστή Άγγελο Τσάμη διοργανώνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά  το τουρνουά στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΔΥΜΑΙΑ 2018». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 29-30 Ιουνίου και 01 Ιουλίου 2018 στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου στην Κ.Αχαΐα.

 

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, αυτή την ώρα ο κορυφαίος Έλληνας Καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Γιαννάκης, βρίσκεται στην Κάτω Αχαϊα ως προσκεκλημένος του Άγγελου Τσάμη και του Α.Ο. Αστέρια Αχαΐας.  Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής. Είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «ο δράκος» και αποτέλεσε τον κορυφαίο πλέι μέικερ της εποχής και μαζί με τον Νίκο Γκάλη, τους πιο γνωστούς Έλληνες παίκτες. Ήταν ο αρχηγός της ομάδας που σήκωσε το τρόπαιο στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το ’87 , τότε που οι Ελληνες ένοιωσαν την πρώτη μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τον ελληνικό αθλητισμό ο οποίος σε ομαδικό επίπεδο κατακτά την κορυφή της Ευρώπης, τότε που ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, έψελνε τον Εθνικό Ύμνο με τις γαλανόλευκες στα χέρια και το μπάσκετ έγινε επισήμως το δεύτερο πιο λαοφιλές άθλημα στην χώρα.


Αυτή την ώρα  στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», ο Παναγιώτης Γιαννάκης μιλάειι για τον αθλητισμό στις μικρές ηλικίες με σκοπό  να εμπνεύσει τα παιδιά  να ακολουθήσουν έναν υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής. Έναν τρόπο ζωής που θα τους δώσει σημαντικά εφόδια για το μέλλον τους.

Σε ανταπόδοση αυτής της ξεχωριστής τιμής για την πόλη μας και τιμώντας τον για την μεγάλη προσφορά του στο Ελληνικό Μπάσκετ και με αφορμή το ανωτέρω τουρνουά, o Δήμος Δυτικής Αχαΐας θα ανακηρύξει τον  Παναγιώτη Γιαννάκη σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ