Για το 4ο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες από την τρόικα

Κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως δεν μπορεί να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ασκεί η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως περιμένει με αγωνία αν στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει όσα δυστυχώς επιβεβαίωσε χθες το Eurogroup, επισημαίνοντας πως σε έξι μήνες από σήμερα θα επιβληθεί νέα μείωση των συντάξεων και νέα μείωση στο αφορολόγητο και πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060. Για αυτό «το τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες από την τρόικα, κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη χώρα» προσθέτει.

«Η χθεσινή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το 2014, αν ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να δοκιμάσει στην πλάτη των Ελλήνων τις αυταπάτες του. Ζητούμενο για τη χώρα παραμένει η επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης ανάπτυξης. Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορεί. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και τη χρειάζεται τώρα» καταλήγει, στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ