Αχαΐα: Κλειστά στόματα για τους "προστάτες" εργατών γης - Ένας στο Νοσοκομείο - Ποινική δίωξη σε δυο

ΣΤΟ ΛΑΠΠΑ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ

Η μοναδική μαρτυρία 27χρονου Πακιστανού που φέρεται να έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων στο Λάππα Αχαΐας, δεν ήταν αρκετή σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία από τον Εισαγγελέα Πατρών σε βάρος ομοεθνών του, που τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι ζητώντας του ποσοστό από το ημερομίσθιο του.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε πως τα στόματα των αλλοδαπών εργατών γης στην περιοχή είναι ερμητικά κλειστά - ενδεχομένως υπό το φόβο απειλών για αντίποινα - και έτσι δεν κατανομάστηκαν άλλα περιστατικά με "πρωταγωνιστές" τους συλληφθέντες. Πηγές ωστόσο αναφέρουν πως είναι κοινό μυστικό οτι στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, αλλοδαποί πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, από άτομα που με το αζημίωτο, μεσολοβούν στην εξεύρεση εργασίας.

Μάλιστα αναφέρεται πως το αντίτιμο των υπηρεσιών που προσφέρουν, είναι μερίδιο από το ημερομίσθιο των 15 - 20 ευρώ που λαμβάνουν οι αλλοδαποί εργάτες γης.

Ο 27χρονος Πακιστανός, λοιπόν φέρεται πως αντιστάθηκε στις "ορέξεις" των ομοεθνών του. Το βράδυ της Τρίτης λοιπόν δέχθηκε την επίθεση τους τραυματίζοντας τον στο κεφάλι με πέτρα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, ενώ οι δράστες συνελήφθηαν από άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας.

Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος αφού τους άσκησε ποινική διώξη για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας τους άφεσε ελεύθερους.

Ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων είχε παρελθόν, καθώς διαπιστώθηκε πως διέμενε παρανόμως στην περιοχή παραβιάζοντας περιοριστικούς κανόνες που του είχαν επιβληθεί,  για αδίκημα που αφορά στην παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου