Πάτρα: Άστεγος ζει σε εγκαταλειμμένες δημόσιες τουαλέτες με άδεια του δήμου; Καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Φίλια

απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο

"Με έκπληξη και συνάμα αγανάκτηση πληροφορήθηκα από τον τύπο (achaianews.gr), ότι ένας άστεγος ζει στις εγκαταλειμμένες εδώ και χρόνια δημόσιες τουαλέτες πίσω από την Παντάνασσα της Πάτρας. Με βάση δική του δήλωση υποστήριξε πως ο χώρος του έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Πατρέων και μάλιστα ότι αναμένει να του συνδέσουν και το ρεύμα τις αμέσως επόμενες ημέρες", καταγγέλει σήμερα μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Φίλιας. 

Και συνεχίζει: "Όπως είναι απολύτως κατανοητό το γεγονός είναι απολύτως απαράδεκτο και αποτελεί δυσφήμιση για την πόλη μας, μιας και πρόκειται για έναν άστεγο που ζει σε δημόσιο χώρο εδώ και αρκετό καιρό, κάτω από άθλιες συνθήκες και δεν έχει επέμβει κανείς, πόσο μάλλον ο Δήμος Πατρέων ως ιδιοκτήτης του χώρου.

Με βάση τα παραπάνω παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε τα εξής:

1. Ισχύει ο ισχυρισμός του αστέγου ότι ο Δήμος του έχει παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο; 
2. Ισχύει ο ισχυρισμός του αστέγου ότι ο Δήμος προγραμματίζει την σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στον εν λόγω χώρο;
3. Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω:
Α. Ποιες ενέργειες έκανε ο Δήμος αμέσως μετά την πληροφόρησή του για το παραπάνω συμβάν;
Β. Πότε ελέγχθηκε, καθαρίστηκε και ασφαλίστηκε ο χώρος, ώστε να μην είναι προσβάσιμος;
4. Ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου για το φαινόμενο των αστέγων της πόλης μας; Έχουν γίνει οι σχετικές ενέργειες από πλευράς Δήμου, ώστε να συμπεριληφθεί στους δικαιούχους του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους», ύψους 5.000.000 ευρώ όπως καθορίζεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ ΦΕΚ 4545_21.12.2017 Τεύχος Β) των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία δικαιούχοι είναι δήμοι με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, και αφορά μεταξύ άλλων και Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο, από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων"

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ