Πάτρα: Ραντεβού έξω από τα Δικαστήρια σήμερα για τους αντιεξουσιαστές - Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ - Το χθεσινοβραδινό "κυνηγητό" - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

έξι συλλήψεις

Σε συλλήψεις μετετράπησαν οι έξι προσαγωγές ατόμων κατά την διάρκεια του νέου γύρου επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Πάτρας μετά την τέλος πορείας αντιεξουσιαστών.

555_2.jpg

Σήμερα οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πατρών με τους αναρχικούς να προγραμματίζουν όπως αναφέρουν σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, επί της Ερμού.

Ξανά στο δρόμο οι αντεξουσιαστές- Ανεβαίνουν την Ερμού- Νωρίτερα πέταξαν μολότοφ, έβαλαν φωτιές, έπεσαν χημικά -Προσήχθησαν 4 κοπέλες και ένα αγόρι .- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Την Πέμπτη 1 Μάρτη, μετά το τέλος της αντιφασιστικής - αντιεθνικιστικής - αντικρατικής πορείας, ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία σε μια κίνηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιατζόγλου και υπάρχουν 6 συλλήψεις.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 2/3 στις 10 το πρωί στην κατάληψη Παραρτήματος απ' όπου λογικά κάποια στιγμή προς το μεσημέρι θα μεταβούμε στα δικαστήρια.

Καμιά δίωξη στους 6 συλληφθέντες

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας (από 25/2)

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά

αναρχικές - αναρχικοί

Στους δρόμους ξανά οι αντιεξουσιαστές λίγο πριν τα μεσάνυχτα- Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ- 5 οι συλλήψεις- Μια κοπέλα στο νοσοκομείο- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Ορμητήριο των αντιεξουσιαστών ήταν το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου επί της οδού Κορίνθου.

Κατά την διάρκεια της πορείςα, έγραψαν ξανά συνθήματα στη Μητρόπολη και έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Πατρέως, ενώ πέταξαν φέιγβολαν στο κέντρο της Πάτρας. Διερχόμενοι μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο φώναξαν συνθήματα κατά των Δικαστικών Αρχών.

Στην οδό Κορίνθου, στο ύψος της Αγίου Νικολάου οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στα κατεβασμένα ρολά των τραπεζών. 

58i.jpg

Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ ομάδα 40 ατόμων με κράνη και μολότοφ βγήκε από το παράρτημα μετά τη λήξη της πορείας, έκανε επίθεση με μολότοφ και έβαλε φωτιές σε κάδους και λάστιχα. Άμεση αντίδραση από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία τους απώθησε στους γύρω δρόμους με χημικά ενώ προχώρησε σε 6 προσαγωγές. Μερικοί εκ των αντιεξουσιαστών είχαν ταμπουρωθεί στο πρώην Παράρτημα, ενώ καλούσαν σε ενισχύσεις συντρόφων τους μέσω διαδικτυακής σελίδας.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αντιεξουσιαστές επιχείρησαν έφοδο στο Αστυνομικό Μέγαρο επί της Ερμού, με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να του αποτρέπουν. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ