Δυτική Αχαΐα: Νέες καταγγελίες για ρύπανση στον χείμαρρο Σερδινή – ΦΩΤΟ

Έγγραφο στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος

«Το σοβαρό πρόβλημα της ρύπανσης στο χείμαρρο ΣΕΡΔΙΝΗ από τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑ, δεν παρατηρείται μόνο τις ημέρες που υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση όπως ισχυρίζεται η δημοτική αρχή αλλά είναι καθημερινό.Αποκαλυπτικές είναι και οι φωτογραφίες,οι οποίες έχουν ημερομηνία λήψης πολλές ημέρες μετά από βροχόπτωση ( 22/12/2017 και στις 05/02/2018 στις θέσεις Σπηλιοπουλαίϊκα και Κοντοβή».

Οι καταγγελίες και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο facebook, από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου δυτικής Αχαΐας Παναγιώτη Κουνάβη. Και συνεχίζει:

«Δείχνουν το μέγεθος της ρύπανσης στο χείμαρρο αλλά και αποδεικνύουν πως ο ΧΥΤΑ δεν λειτουργεί σωστά, αφού ο χρωματισμός τον υδάτων είναι σκούρος και καφέ χρώματος. Η σχετική καταγγελία από κάτοικο της περιοχής, ήδη είναι στα χέρια της διεύθυνσης περιβάλλοντος της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος και του Αντιπεριφεριάρχη με αρ.πρωτ 40296/614/7-2-2018. Η δημοτική αρχή αλλά και ο φορέας διαχείρισης του ΧΥΤΑ οφείλει να δώσει απαντήσεις και να εγκαταλείψει τις συνήθεις δικαιολογίες πως όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, θέλει να πλήξει τον τουρισμό και να δυσφημήσει την περιοχή». 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ