Tα παιδία παίζει στα Ψηλά Αλώνια- Ο καιρός δεν πτόησε την καρναβαλούπολη- ΦΩΤΟ

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το πρωί του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην καρναβαλούπολη. Όπως αναφέρεις σε ανακοίνωση του ο Δήμος:

"Έμειναν απτόητοι και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της 1ης Κεντρικής Καρναβαλούπολης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών.

Οι μικροί καρναβαλιστές με τους συνοδούς τους προσήλθαν παρά τη βροχή και ξέδωσαν με τις δράσεις που είχε ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» δίνοντας ζωή, χαρά και φρεσκάδα στα Υψηλά Αλώνια και μεταδίδοντας αισιοδοξία και ελπίδα με τα χαμόγελά τους.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι συμμετοχές των δημοτικών σχολείων που παρουσίασαν πεντάλεπτα θεατρικά σκετς και χορευτικά που μαγνήτισαν μικρούς και μεγάλους προσφέροντας μια όαση ξενοιασιάς. Συμμετείχαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Στρούμπειο), το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 24ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαγιάς με τα παιδιά να γίνονται πρωταγωνιστές. Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία όπου ενθαρρύνθηκε η συμμετοχή των λιλιπούτειων καρναβαλιστών και υπογραμμίστηκε η δημιουργική τους αξία, ενώ υλοποιήθηκε η άριστη συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία. Οι δημιουργίες των παιδιών χαρακτηρίστηκαν από ευαισθησία, κέφι, διασκέδαση, ευρηματικότητα, φαντασία και αμείωτη καρναβαλική διάθεση, στοιχεία γνήσια του καρναβαλικού πολιτισμού μας που αφήνουν πολλές ελπίδες για το μέλλον του Πατρινού Καρναβαλιού. Την ελπιδοφόρα αυτή συμμετοχή και συνεργασία εξήρε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος, ο οποίος έδωσε αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στους εκπροσώπους των δημοτικών σχολείων.

Επίσης οι μικροί εμπλέχτηκαν σε δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, χορό, face painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις με τη συμμετοχή και την καθοδήγηση της ομάδας «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».

Η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων είχε πλαισιωθεί από καρναβαλικά στοιχεία και κατασκευές, που έστησαν έναν εκτεταμένο παραμυθένιο παιδόκοσμο.

Η 2η Κεντρική Καρναβαλούπολη και μαζί το Baby Rally θα πραγματοποιηθούν αύριο (Κυριακή 4 Φεβρουαρίου) στις 10.30 στα Υψηλά Αλώνια. Το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Κεντρική Καρναβαλούπολη - Baby Rally 10.30-14.00 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων (αφετηρία-συγκέντρωση-παραλαβή αριθμών συμμετοχών για το Baby Rally στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος Τεμπονέρα στις 10.30)

-Κεντρική Καρναβαλούπολη

Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, face painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις.

Συμμετέχει η ομάδα «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».

-Baby Rally

Οι καρναβαλικοί μπόμπιρες με τα μεταμφιεσμένα ποδήλατά τους εν δράσει (ποδηλατοδρομία μεταμφιεσμένων με αφετηρία το Σχολικό Συγκρότημα Τεμπονέρα και παιχνίδια στα Υψηλά Αλώνια).

Οι μικροί με τα ποδήλατά τους (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η καρναβαλική μεταμφίεση τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη και η ηλικία των 6-12 ετών για τους συμμετέχοντες) δίνουν ραντεβού την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30πμ στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος Τεμπονέρα, για να γίνει η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες: α)παιδιά ηλικία 6-9 ετών και β)παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Αμέσως μετά θα αρχίσει η καρναβαλική ποδηλατοδρομία (παρέλαση παιδιών με τα ποδήλατα) συνοδεία του μουσικού άρματος με κατεύθυνση την πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Οι μεταμφιεσμένοι μπόμπιρες με τα ποδήλατά τους θα κάνουν τον κύκλο της πλατείας και θα εισέλθουν στην πλατεία από το κάτω μέρος της και θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Τα παιχνίδια του Baby Rally για τις δυο κατηγορίες των παιδιών θα ξετυλιχτούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και για κάθε κατηγορία θα δοθούν 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 5 βραβεία – βαθμολογία γενικής κατάταξης για τα παιχνίδια. Οι συμμετέχοντες θα βαθμολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, ενώ θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν.

Τα παιδιά που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το Baby Rally είναι 200 και εφοδιασμένα με χαρούμενη καρναβαλική διάθεση, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση συμμετοχής θα είναι η ιδανικότερη συνθήκη για την επιτυχία του Baby Rally".

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ