1400 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τον μήνα ως το τέλος του 2018

Οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί ότι τον προσεχή Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα διενεργούν τουλάχιστον 600 με 700 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ανά μήνα

Επιστρέφουν την ερχόμενη Τρίτη οι θεσμοί για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την γ' αξιολόγηση. Ψηλά στην ατζέντα είναι το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με τους θεσμούς να θέτουν ως προϋπόθεση την ουσιαστική λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το 2018, με τη διενέργεια ικανοποιητικού όγκου μέσω του νέου συστήματος κατά το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου. Κι αυτό ενώ η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει τις τράπεζες ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει επίπτωση στο stress test.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί ότι τον προσεχή Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα διενεργούν τουλάχιστον 600 με 700 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ανά μήνα. Οι θεσμοί έχουν ζητήσει τουλάχιστον 600 - 700 πλειστηριασμούς τους πρώτους μήνες του νέου έτους, με σταδιακή αύξηση του όγκου μετά το δεύτερο εξάμηνο, ενώ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018 οι τράπεζες θα πρέπει να διενεργήσουν 10.000 πλειστηριασμούς με στόχο ο συνολικός αριθμός να φτάσει τους 18.000. Πρόκειται για στόχο τριπλάσιο των πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν το 2016 (5.641 ακίνητα και 827 κινητά), ωστόσο το επίπεδο αυτό είναι 3 φορές μικρότερο από τον όγκο πλειστηριασμών (58.849) που πραγματοποιήθηκαν το 2008.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και πάλι η συνέλευση των συμβολαιογράφων προκειμένου να αποφασίσουν επί της αναστολής ή μη της αποχής που έχουν εξαγγείλει από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Πηγή: Καθημερινή

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ