Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τις πλημμυροπαθείς περιοχές

έως τις 29 Δεκεμβρίου

Παρατείνονται έως τις 29 Δεκεμβρίου οι προθεσμίες υποβολής ανακεφαλαιωτικών πινάκων και δηλώσεων ΦΠΑ, καθώς και οι προθεσμίες καταβολής φόρου που τυχόν προκύπτει από τις δηλώσεις αυτές, για τις επιχειρήσεις στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε απόφαση, με την οποία παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών, δηλώσεων Φ.Π.Α. και καταβολής φόρου, που προκύπτει από αυτές για τους υποκείμενους που έχουν την έδρα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Περάμου και Μεγάρων του Δήμου Μεγαρέων, στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας της Π.Ε. Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, περιοχές πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 15.11.2017.

Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση, παρατείνονται μέχρι και την 29.12.2017:

α) οι προθεσμίες υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 27.11.2017 και στις 27.12.2017,

β) η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Φ.Π.Α., των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 30.11.2017,

γ) οι προθεσμίες καταβολής του φόρου που τυχόν προκύπτει από τις ανωτέρω δηλώσεις Φ.Π.Α.

Οι ανωτέρω δηλώσεις Φ.Π.Α. και οι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ. ή σε Γ.Ε.Φ. σε έντυπη μορφή, σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ