«Γλίτωσε» το έμφραγμα ο Ολυμπιακός με Λεβαδειακό (2-1)

στο τρίτο χρονικά ματς της 11ης αγωνιστικής

Δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού στο Καραϊσκάκη, στο τρίτο χρονικά ματς της 11ης αγωνιστικής της Super League.

Τέσσερα 24ωρα πριν τον «τελικό» με την Σπόρτινγκ Λισανόβας στην Πορτογαλία (22/11), οι Πειραιώτες πήραν την 2η σερί εντός έδρας νίκη τους και 6η στο πρωτάθλημα, χάρις στην οποία «έπιασαν» προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης τους Ατρόμητο και ΑΕΚ.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την πραγματική εικόνα του ματς. Απ΄πο τα πρώτα λεπτά, αλλά κυρίως από το 25΄ μέχρι το 65΄ οι γηπεδούχοι έπαιζαν σαν «τη γάτα με το ποντίκι» τον Λεβαδειακό, έχασαν πολλές ευκαιρίες και σαφώς θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε μία άνετη νίκη.

Από τη στιγμή που δεν το έκαναν, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη στο 53΄, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία στη μοναδική αδράνεια της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός που φαινόταν να τα έχει χαμένα μετά το γκολ που δέχτηκε «λυτρώθηκε» στο 84΄ από το τραγικό λάθος του κορυφαίου μέχρι τότε παίκτη του Λεβαδειακού, Επασί, ο οποίος έκανε λάθος υπολογισμό στο σουτ του Κούτρη. 

Από το 25΄ έως το 35΄ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 4 κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, με κορυφαία το τετ-α-τετ του Ανσαριφάρντ με τον Επασί στο 40'. Ο γκολκίπερ των Βοιωτών απόκρουσε το πλασέ του Ιρανού, αλλά τρία λεπτά μετά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο πλασέ του Ζιλέ.

Ταχτσίδης και Φορτούνης άλλαξαν με... κινηματογραφική ταχύτητα τη μπάλα, ο Βέλγος έγινε τελικός αποδέκτης κι αφού απέφυγε δύο παίκτες του Λεβαδειακού, πλάσαρε υποδειγματικά στο 43΄(1-0).

Ο Ολυμπιακός επιδίωξε να «καθαρίσει» γρήγορα το ματς και θα μπορούσε να το είχε κάνει με την έναρξη του β΄ μέρους, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κούτρη από τον Τριποτσέρη.

Ο Φορτούνης, όμως, ήταν άστοχος από την «ασβεστένια βούλα» στο 53΄. Ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και τελικά το... πλήρωσαν από μία «στημένη φάση».

Από το κόρνερ του Γιουσούφ στο 68΄, ο Γιακουμάκης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ελαμπντελαουΐ και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Δύο λεπτά μετά, μάλιστα, οι Βοιωτοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Γιακουμάκη για το 1-2, με την άμυνα του Ολυμπιακού να... απουσιάζει. 
Τελικά τη λύση έδωσε ο Κούτρης στο 84΄, όταν από πολύ μακριά δοκίμασε το αριστερό σουτ κι ο Επασί που φαινόταν να ελέγχει τη μπάλα έκανε κακό υπολογισμό κι αφού βρήκε επάνω του κατέληξε στα δίχτυα.

Εστω και με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός πήρε το «τρίποντο» και με καλή ψυχολογία θα ταξιδέψει στην Λισαβόνα, όπου στις 22/11 θα παίξει... τα ρέστα του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Champions League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ