Hρεμία στην Αθήνα μετά την ¨"καταιγίδα"- Βροχή μολότοφ εναντίον ΜΑΤ- Τραυματίστηκε γυναίκα από φωτοβολίδα- Έκαιγε στο πόδι της

23. 14 Ήρεμη είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα Εξάρχεια, όπου νωρίτερα εκτυλίχθηκαν επεισόδια, με ομάδες ατόμων να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες από την πλευρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων στην προσπάθεια τους να απωθήσουν τα άτομα αυτά.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μία γυναίκα τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πόδι, στην οδό Νοταρά.

Πρόκειται για δικηγόρο, η οποία διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό.

Η γυναίκα αναμένεται να χειρουργηθεί στο πόδι, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζώη της.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 8 το βράδυ, όταν περίπου 100 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της οδού Τοσίτσα. 

Το επίκεντρο των επεισοδίων εν συνεχεία μεταφέρθηκε στις οδούς Μπουμπουλίνας, Στουρνάρη, Τοσίτσα και άλλους δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο. 

Ένταση σημειώθηκε και στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ είχαν στηθεί και οδοφράγματα σε διάφορα σημεία στην περιοχή, πάνω από την οποία πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας.

Μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από σύνδεσμο του Παναθηναϊκού με δυνάμεις τις αστυνομίας και ομάδα ατόμων μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

22. 07 Η  δικηγόρος, τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη ενώ συνομιλούσε με έναν φωτορεπόρτερ. Η φωτοβολίδα προσγειώθηκε στο πόδι της λίγο κάτω από το γόνατο και όπως όλα δείχνουν εκτοξεύτηκε από εκτοξευτήρα στυλό. Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη κάτω και ούρλιαζε: "Βοήθεια, καίγομαι". Άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά που έκαιγε το πόδι της. Την απομάκρυναν αιμόφυρτη από το σημείο και στην συνέχεια την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

21.10  Μία νεαρή γυναίκα, τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα εδώ και λίγη ώρα στα Εξάρχεια έξω από το Πολυτεχνείο. Η γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι δικηγόρος, τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από εκτοξευτήρα στυλό. Στο σημείο αναμένεται ασθενοφόρο για να την παραλάβει για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

20.39 Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας και στη Θεσσαλονίκη. Όπως μεταφέρει στο News 24/7 δημοσιογράφος απο το Έθνος Θεσσαλονίκης, περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης, όπου έβαλαν φωτιά σε αντικείμενα και πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, που απάντησαν με κροτίδες κρότου λάμψης και χημικά.

20:19"Βροχή" μολότοφ στην Τοσίτσα  

"Βροχή" μολότοφ δέχθηκαν ΄δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, επί της οδού Τοσίτσα. Ένας αστυνομικός γλίστρησε, με αποτέλεσμα να δεχθεί μολότοφ, αλλά δεν τραυματίστηκε.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό. Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, το ΠΑΜΕ, οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια και περίπου στις 5 το απόγευμα ξεκίνησαν με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.

20.33 Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο για το Πολυτεχνείο καθώς και για το φασισμό ενώ προς το τέλος σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και δεν είχαν σχέση με την πορεία, πέταξαν φωτοβολίδες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που ακολουθούσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αργότερα στην συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους υπήρξε νέα ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί με τους διαδηλωτές ενώ στην συνέχεια έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και διέλυσαν τους νεαρούς. Να σημειωθεί ότι έχει γίνει ήδη μία προσαγωγή.

Τρία είναι τα "μέτωπα" γυρω από το Πολυτεχνείο που αυτή την ώρα συμβαίνουν σοβαρά επεισόδια. Το ένα μέτωπο είναι στην οδό Στουρνάρη, το δεύτερο είναι στην οδό Τοσίτσα και το τρίτο στην οδό Σολωμού. Οι αντιεξουσιαστές πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς και καίνε κάδους ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών.

20.15 Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η μεγάλη πορεία για τα θύματα του Πολυτεχνείου ξεκίνησαν τα... επεισόδια. Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν στην λεωφόρο Αλεξάνδρας λίγο πιο κάτω από τη ΓΑΔΑ και πιο συγκεκριμένα στην λεωφόρο Αλεξάνδρας 106. Οι αστυνομικοί προκάλεσαν έντονα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά και κάνοντας "ντου" στους διαδηλωτές. Στην συνέχεια, "έπεσαν" χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έγινε χρήση χημικών. Λίγο πιο πέρα υπήρξε συμπλοκή με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί που ήταν στην Θύρα 13 πέταξαν τρικάκια στους διαδηλωτές.

 

19:36Συνθήματα κατά των Αμερικανών - Πλήθος κόσμου στην πορεία ]

Στην αμερικάνικη πρεσβεία έφτασε η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου έδωσαν δυναμικό «παρών», φωνάζοντας συνθήματα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς και κατά του φασισμού.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 17.00 το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκε στην αμερικανική πρεσβεία.

Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της Αθήνας εξακολουθούν να παραμένουν κελιστές.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ