Αλέξης Τσίπρας: Ακροδεξιά ρητορική φόβου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

κοντρα στη βουλή για την ανομία
Φωτογραφία: Eurokinissi

Για υιοθέτηση μιας «ακροδεξιάς ρητορικής φόβου» κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας του στη Βουλή στην ερώτηση για την εγκληματικότητα.

Όπως είπε, όσο άκουγε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε: «Ποιος είναι τώρα στο βήμα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης;» Επιλέξτε πού θελετε να πάτε το κόμμα, στο κέντρο ή στην ακροδεξία;», συνέχισε.

Στο σημείο αυτό μίλησε για «απόλυτη υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς ρητορικής του φόβου, την οποία έχουν υιοθετήσει άλλα κόμματα στην Ευρώπη, αλλά κόμματα ακροδεξιά, που τα πάνε καλά για τα κυβικά της». 

Κατά τον κ. Τσίπρα, ο λόγος που το κάνει αυτό η Ν.Δ. είναι επειδή βρίσκεται σε πανικό, γιατί έλεγε ότι θα καταστραφεί η χώρα και ότι δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις.

«Υιοθετείτε αυτήν την ακραία ρητορική επειδή δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα ότι η χώρα ξαναβρίσκει τον βηματισμό της και βγαίνει από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν σας αρέσει που η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης γιατί ο μόνος καημός σας είναι να επιστρέψετε στην εξουσία».

Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «ο καημός αυτός διαστρεβλώνει τα πάντα». »Επιτίθεστε ευθέως σε θεσμούς που διαφυλάττουν την ασφάλεια της χώρας», συμπλήρωσε. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης