Πάτρα: Σκληροί ληστές στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ - 10 συλλήψεις - Ανάμεσα τους και γυναίκα - "Xτυπούσαν" ηλικιωμένους - ΝΕΟΤΕΡΑ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Νεότερη Ενημέρωση 10.05: Επτά Αλβανοί και τρείς Έλληνες μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα,  είναι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του tempo24.gr,  οι 10 συλληφθέντες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε Πάτρα, Σαγέΐκα, Ζάκυνθο και Αττική.

Πάτρα: Θύμα των αδίστακτων κακοποιών ηλικιωμένο ζευγάρι στο Δασύλλιο - Τους λήστεψαν με μαχαίρι

Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει δυο ξεχωριστές ομάδες, οι οποίες δρούσαν από κοινού. Μεταξύ των αδίστακτων κακοποιών, βρίσκονται ποινικοί με πλούσιο και βαρύ μητρώο, οι οποίο εξέτιαν ποινές φυλάκισης σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και αναλάμβαναν δράση κατά τις άδειες που λάμβαναν.

Χαρακτηρίζονται αδίστακτοι, καθώς η δράση τους επιδεικνύει ιδιαίτερη βιαιότητα σε βάρος των θυμάτων τους, που ήταν κυρίως ηλικιωμένοι. Υπό την απειλή όπλων και μαχαιριών τους λήστευαν με την λεία τους να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα.

Νεότερη Ενημέρωση 9.15: Ο φόβος και τρόμος για ηλικιωμένους είχαν γίνει τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης  που όπως αποκάλυψε το tempo24.gr, συνελήφθησαν και ανακρίνονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του tempo24.gr, εμπλέκονται σε σωρεία ληστειών υπό την απειλή όπλων και μαχαιριών που έχουν καταγραφεί σε Πάτρα, Ζακυνθο και σε περιοχές της Αττικής.

Υπολογίζεται πως η λεια τους σε χρήματα και κοσμήματα, ξεπερνά τις 150.000 ευρώ

Πρώτη Ενημέρωση 8.52: Στον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες σε Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια προχώρησαν, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τις τελευταίες ώρες στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 10 σκληροί κακοποιοί, μεταξύ των οποίων Έλληνες και Αλβανοί. Μάλιστα τρεις από αυτούς, έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο, εκτίοντας ποινές φυλάκισης σε διάφορα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας. Τα συγκεκριμένα άτομα εμφανίζονται να αναλάμβαναν δράση, κατά τις άδειες που λάμβαναν.

Οι κακοποιοί, φέρεται πως είχαν συμμετοχή σε πολλές ληστείες που έχουν σημειωθεί στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας. Χαρακτηρίζονται αδίστακτοι, καθώς η δράση τους επιδεικνύει ιδιαίτερη βιαιότητα σε βάρος των θυμάτων τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται σε ευρεία κλίμακα και στο μικροσκόπιο βρίσκεται η σχέση των συλληφθέντων με έγκλειστους βαρυποινίτες, οι οποίοι τους "καθοδηγούσαν" μέσα από τις φυλακές.

Πρόκειται για ακόμα μια επιτυχία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε προτεραιότητα και στόχος των Ανώτατων Αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και των υπηρεσιών της, είναι η προστασία των πολιτών και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης