Τραμπ σε Τσίπρα: Θα βρούμε πώς να βοηθήσουμε την Ελλάδα και αυτή εμάς

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Στον Λευκό Οίκο έφτασε στις 19:00 ώρα Ελλάδος (12:00 ώρα Ουάσινγκτον) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντησή του με τον Ντοναλντ Τραμπ. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχτηκε τον Ελληνα πρωθυπουργό έξω από τον Λευκό Οίκο και στη συνέχεια οι δύο πολιτικοί κατευθύνθηκαν προς το Οβάλ Γραφείο. 

Στις δηλώσεις του μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι είναι τιμή για αυτόν να φιλοξενεί τον Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον. «Η Ελλάδα έχει κάνει σκληρό δρόμο» είπε ο κ. Τραμπ, και συμπλήρωσε: «Συνεργαζόμαστε σε μία σειρά από τομείς και για την αναβάθμιση των F-16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα εμάς».

«Τα πάμε υπέροχα με την Ελλάδα. Έχουμε μακροχρόνιες σχέσεις με την Ελλάδα. Είμαστε φίλοι και σύμμαχοι» είπε παράλληλα ο κ. Τραμπ. 

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την φιλοξενία και την πρόσκληση στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ. Εκανε δε, λόγο για μια σημαντική συγκυρία για τη συνεργασία των δύο χωρών. 

«Είναι σημαντική στιγμή για την στρατηγική μας συνεργασία. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και πάντα ήταν αξιότιμος εταίρος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Αξίες ελευθερίας και Δημοκρατίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».  

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα 

Σε tweet του, o πρωθυπουργός έκανε λόγο για «σημαντική στιγμή για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών στρατηγικών σχέσεων».



 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ