Πανεπιστήμιο Πατρών: Αγοραπωλησία των εργασιών που αντεγράφησαν καταγγέλλει ο Πρόεδρος του τμήματος

Τι αποκαλύπτει για το σκάνδαλο με τους 106 φοιτητές

Για αγοραπωλησίες εργασιών κάνει λόγο ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, αναπληρωτής καθηγητής, Γιώργος Ανδρουλάκης σχετικά με τους 106 φοιτητές κατέθεσαν την ίδια εργασία, μιλώντας στο κεντρικό ειδήσεων του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη.

"Υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι έλαβαν αμοιβές. Αυτή την ομάδα που έλαβε αμοιβές, την διερευνάμε και θέλουμε να τη "χτυπήσουμε". Θα έχει συνέχεια το ζήτημα" σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

"Όλοι οι φοιτητές που πιάστηκαν και οι 106 κλήθηκαν να απολογηθούν εγγράφως" πρόσθεσε ο πρόεδρος του τμήματος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν στοιχειοθετείται από πουθενά ότι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες παρατάξεις πίσω από αυτά.

Υπενθυμίζεται πως  οι πρωτοετείς φοιτητές με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, αποκλείστηκαν από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου στο συγκεκριμένο μάθημα, χάνοντας με αυτό τον τρόπο το εξάμηνο.

Σύμφωνα  με τον εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, η ποινή μπορεί να επιληφθεί, ή από την γενική συνέλευση του τμήματος ή από την σύγκλητο. Η σύγκλητος είναι αρμόδια για τις μεγάλες ποινές και η γενική συνέλευση για τις πιο μικρές ποινές.

Ο αποκλεισμός μέχρι και τρεις εξεταστικές επιβάλλεται από την γενική συνέλευση του τμήματος.

Μετά τη δημοσίευση του θέματος, αρκετές ήταν οι φωνές που ανέφεραν πως οι συγκεκριμένοι φοιτητές, θα έπρεπε να είχαν διαγραφεί από το Πανεπιστήμιο, όπως συμβαίνει σε αντίστοχες περιπτώσεις σε Ακαδημαϊκά Εκπαιδευτήρια του Εξωτερικού.

Την ίδια ώρα μπαράζ ανακοινώσεων εξέδωσαν φοιτητικές παρατάξεις, ενώ η νέα Δημοκρατία ζήτησε την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.