Στα Καλάβρυτα η Σύνοδος των Πρυτάνεων από σήμερα - Αναμένεται να παραστεί ο Γαβρόβγλου

έως τις 8 Σεπτεμβρίου οι εργασίες

Η καρδιά της πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας θα χτυπάει στα Καλάβρυτα σήμερα 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Η μαρτυρική πόλη επιλέγει να φιλοξενήσει μία από τις πιο κρίσιμες Συνόδους των πρυτάνεων στην οποία, την Παρασκευή, θα συμμετάσχει και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Η επιλογή των Καλαβρύτων οφείλεται στην προεδρεύουσα της Συνόδου πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. «Το κάνουμε για να στηρίξουμε την περιοχή.

Είναι ένα γεγονός πολύ σημαντικό. Εκτός από τον υπουργό, θα έρθουν γενικοί γραμματείς και άλλοι συνολικά 30 προσκεκλημένοι» μας είπε η κ. Κυριαζοπούλου.

Είναι γνωστό ότι η περιοχή στερείται υποδομών καθώς έχει εστιάσει την τουριστική της ανάπτυξη κυρίως στα χειμερινά σπορ. Ετσι απαιτήθηκε ακόμα και δορυφόρος προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες δυνατότητες του ίντερνετ.

Η συγκεκριμένη Σύνοδος είναι από τις πιο σημαντικές και κρίσιμες ενόψει μάλιστα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Στη διάρκειά της θα συζητηθούν οι δρομολογούμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με κύριο σημείο αιχμής την εκλογή των πρυτανικών αρχών.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ