Ολονύχτια μάχη στις πυρκαγιές σε Άγιο Νικόλαο Σπάτα και Σανταμέρι Αχαΐας - Πως έχει η κατάσταση σήμερα- Μάχη με τους δυνατούς ανέμους δίνουν Πυροσβέστες, εθελοντές και Αρχές - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

υποψίες για εμπρησμους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΣΥΦΑΝΤΟΣ

NEΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09. 41  Από νωρίς το πρωί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου επιχειρούν και εναέρια μέσα ενώ όλη τη νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα είχαν κάνει «κλοιό» προκειμένου να προστατέψουν εάν χρειαστεί τα κτίσματα της μονής. Συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, όμως το έργο της κατάσβεσης πηγαίνει καλά και σύντομα θα καταφέρουν οι πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22.15: Μέχρι και αυτη την ώρα συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης οι πυροσβέστες των δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής σε Σανταμέρι και Αγιο Νικόλαο Αχαϊας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η εικόνα των πυρκαγιών , παρόλο που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν προκαλούν ανησυχία, ενώ όπως όλα δείχνουν τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

ΝΕΟΤΕΡΑ 20.13: Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι αυτή την ώρα τα δύο μέτωπα τόσο στον Αγιο Νικόλαο Σπάτα όσο και στο Σανταμέρι.

Οι φλόγες είναι σε κοντινή απόσταση από τη μονή, όμως όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Συνεχίζονται για λίγη ώρα ακόμα οι ρίψεις από αέρος.

ΝΕΟΤΕΡΑ 19.30: Κινδύνευσαν από τα μέτωπα των πυρκαγιών ο Άγιος Δημήτριος και το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας.

Ευτυχώς ήταν άμεση επέμβαση των Πυροσβεστών η οποία απέτρεψε τα χειρότερα.

ΝΕΟΤΕΡΑ 19.10': Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά από το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Αχαΐας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι επίσης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στο Σαντομέρι Αχαΐας.

Επιτόπου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν από αέρος δύο ελικόπτερα.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Σε πλήρη εξέλιξη είναι και τα δύο μέτωπα. Οι φλόγες βρίσκονται κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Νικολάου Σπάτων.

Οι χερσαίες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ρίξει όλο το βάρος στην προσπάθεια να μην πλησιάσει η φωτιά τη μονή.

Στο μεταξύ  η φωτιά στο Σανταμέρι εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη.

ΝΕΩΤΕΡΟ: Και δεύτερο μέτωπο απέκτησε η φωτιά που συνεχίζει ανεξέλεγκτη στο Σανταμέρι. Το νέο μέτωπο κατευθύνεται προς Άγιο Νικόλαο Σπάτα, Τρανό και ίσωμα.

 

 

Εκτός από νέο μεγάλο μέτωπο προς τον Άγιο Νικόλαο Σπάτα και τη φωτιά στο Σαντομέρι, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος μας μεταφέρει ότι συνεχώς συναντούν μπροστά τους νέες εστίες φωτιάς. "Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους συνταξιούχους, όλους όσοι μπορούν να μας βοηθήσουν. Η ανάγκη είναι μεγάλη".

Ενημερώνει από το μέτωπο της φωτιάς μέσω του tempo24 o υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας και Αντιδήμαρχος. Το έργο της κατάσβεσης γίνεται με εξαιρετική δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ επιχειρούν στην περιοχή και τρία εναέρια μέσα, εκτός από τις μεγάλες πεζοπόρες δυνάμεις.

 

Στη Μονή Μαρίτσης που πλησιάζουν οι φλόγες και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος- Τι δήλωσε στο tempo24

ΝΕΩΤΕΡΟ 16. 12 Μάχη δίνουν στην κυριολεξία εναέρια και επίγεια μέσα πάνω από το Σαντομέρι. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τρία εναέρια μέσα και δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται εθελοντές του ΣΕΔΙΠ και κάτοικοι της περιοχής.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο η δύναμη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Θανάση Ραυτακόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να μην κινδυνεύει το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο Άνω Μπράτι, το οποίο απείλησαν φλόγες. Ενώ μεγάλη δύναμη βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ιστορική μονή της Αγίας Μαρίνας.

 

 

 

Νεώτερο 15.01 Η φωτιά βρίσκεται κοντά στην παλιά εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας. 

 

 

 

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο Σανταμέρι της Αχαϊας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δέκα άνδρες ενώ αναμένεται και η πολιτική προστασία του δήμου με τις δικές της δυνάμεις.

Είναι η τέταρτη φωτιά που εκδηλώνεται στη συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε ένα μήνα, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και εντείνει την υποψία περί εμπρησμών. Στην περιοχή πνεουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολέυουν το έργο της Πυρισβεστικής,

Διαβάστε επίσης