Οι Πατρινοί ξεσηκώνονται - Στις 10 συγκεντρώνονται σήμερα στα Δικαστήρια για την υπόθεση κακοποίησης ζώων σε φάρμα της δυτικής Αχαΐας - ΦΩΤΟ

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΜΕΣΩ FACEBOOK

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10 το πρωί, πραγματοποιούν σήμερα οι Πατρινοί έξω από τα δικαστήρια την ώρα που θα δικάζεται ο ιδιοκτήτης της φάρμας στη δυτική Αχαΐας ο οποίος συνελήφθη για κακοποίηση ζώων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  για τη σημερινή κινητοποίηση, "Oλοι στο δικαστικο Μεγαρο Πατρων, για την εκδικαση της υποθεσης κατα του ιδιοκτητη φάρμας, οπου βρεθηκαν ζωα νεκρα, ετοιμοθανατα αλλα και δεμενα χειροποδαρα και αφου δεκαδες καταγγελιες εχουν γινει και για τα pet shop , του ιδιου στην Πατρα.Επιτελους, κατι αλλαζει και οφειλουμε ολοι να ειμαστε εκει, η φωνη μας να ειναι τοσο δυνατη ωστε να γινει κατασχεση των ζωων που εχουν απομεινει εκει και οριστικο κλεισιμο ολων των επιχειρησεων του συγκεκριμενου υπανθρωπου ,που εκμεταλλευεται και βασανιζει τα ζωα.Πρεπει η δικαιοσυνη να λειτουργησει και η παρουσια ολων μας ειναι απαραιτητη". 

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους, βρέθηκαν μπροστά σε σκελετούς ζώων αλλά και μπρος στα μάτια τους πέθαιναν ζώα, τα οποία ήταν πισθάγκωνα δεμένα.

Μάλιστα η αστυνομία είχε εκδώσει χθες και σχετική ανακοίνωση.

Ο ιδιόκτητης συνελήφθη τα δε μέχρι τώρα πρόστιμα που του επεβλήθησαν κατά πληροφορίες της Πανελλήνιας Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας, ανέρχονται σε 60.000 ευρώ.

"Στόχος μας, πέρα απο την τιμωρία του, να κλείσει ο χώρος αυτός, όπου πολλά ζώα ζουν κάτω απο άθλιες συνθήκες και πεθαίνουν συνεχώς προφανώς απο έλλειψη φροντίδας, απο ασθένειες, απο μοναξιά και κατάθλιψη¨γράφει στην ιστοσελίδα της. 

Η Ομοσπονδία τον τελευταίο καιρό δέχτηκε καταγγελίες για τον συγκεκριμένο χώρο και για τις συνθήκες διαμονής των ζώων, οι οποίες ήταν καιρό τώρα γνωστές στην περιοχή αλλά κανείς δεν προέβαινε στις απαιτουμενες ενέργειες

Λυπούμαστε για ένα επιπλέον λόγο. Γιατί τον χώρο αυτό επισκέπτονταν όλα αυτά τα χρόνια και σχολεία αδυνατούμε δε να κατανοήσουμε, πως υπάρχουν δάσκαλοι που πραγματοποιούν “εκπαιδευτικές” εκδρομές δείχνοντας στα μικρά παιδιά τα υπερήφανα αυτά ζώα να ζουν τυραννισμένα μέσα στις άθλιες φυλακές τους.

Το υπουργείο Παιδείας στο οποίο και πάλι θα απευθυνθούμε θα πρέπει να απαγορεύσει επιτελούς τις “εκπαιδευτικές” αυτές εκδρομές όπου βασανισμένα αιχμάλωτα άγρια αλλά και ήμερα ζώα γίνονται θέαμα απολύτως αντιεκπαιδευτικό για τα παιδιά για να κερδίζει ο κάθε επιχειρηματίας.

Είναι ντροπή για το Υπουργείο Παιδείας να επιτρέπει να διαιωνίζονται τέτοιες καταστάσεις

Δείτε στις φωτογραφίες τι συμβαίνει πίσω απο τα φώτα και τις βιτρίνες"

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ