Επιμένουν στην απαλλαγή τελών αιγιαλού οι καταστηματάρχες της Αχαΐας - Τους "τσίμπησαν" οι μέδουσες - Σειρά επαφών από Δευτέρα

Θα συναντηθούν με τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο

Συνεχίζουν τις επαφές με πολιτικές αρχές και υπηρεσιακούς παράγοντες οι επαγγελματίες εστίασης της παράκτιας ζώνης, ζητώντας να απαλλαγούν από τα τέλη του αιγιαλού για το 2017 λόγω των μεδουσών. Το αίτημα υποβλήθηκε από εκπροσώπους των επιχειρηματιών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων, το Επιμελητήριο Αχαΐας και τα Δημόσια Κτήματα.

Αντιπροσωπεία των επαγγελματιών (Σπύρος Στεργίου, Παναγιώτης Ματθαιόπουλος, Βίκυ Κόντη, Αλέξης Φωτόπουλος) επισκέφθηκε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Πάνο Μελά, και σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχαν στο Ακταίο ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για τη μείωση των τελών. Ο ορισμός στο ύψος των τελών αποφασίζεται από τον Δήμο και στη συνέχεια οι υπάλληλοι της υπηρεσίας «Δημοσίων Κτημάτων» κάνουν αυτοψία και καταγράφουν τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνει κάθε επιχείρηση.

 Τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών θα συναντηθούν με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Από τη δημόσια υπηρεσία που καταγράφει τα τ.μ. που καταλαμβάνει κάθε επιχείρηση ο Σπ. Στεργίου ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να ληφθεί καμία πρωτοβουλία τοπικά και οι αποφάσεις λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο από το υπουργείο Οικονομικών.υ.

Το πρόβλημα στην οικονομική και κοινωνική του διάσταση παραπέμπει σε φαύλο κύκλο. Παρατηρείται αδυναμία στην πλειοψηφία των επαγγελματιών να φανούν συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους κι αυτό δεν πρόκειται να καλυτερέψει. Η συνέχεια θα είναι, πιθανότατα, να τους καταλογιστούν προσαυξήσεις. Κι επειδή ούτε και τότε θα μπορούν να πληρώσουν, θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και δεν θα τους εκδώσουν άδειες για το έτος 2018.

Διαβάστε επίσης