Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας για την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία

Συγχαίρει διευθυντές σχολικών μονάδων

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρονται τα εξής:

«Πλησιάζει η ώρα που το κουδούνι του σχολείου θα χτυπήσει κ μαθητές κ εκπαιδευτικοί θ είναι στις θέσεις τους για να γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός για το καλωσόρισμα των μαθητών ως είθισται.

Μετά ακολουθεί η πρωινή Προσευχή που δίνει το στίγμα ότι ξεκινά η Νέα σχολική χρονιά με την βοήθεια του Χριστού.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που θέλουν το υπουργείο παιδείας να καταργεί την πρωινή προσευχή ερωτούμε…

Ποιος είναι αυτός που θα διαταράξει αυτήν την ισορροπία;

Ποιος είναι αυτός ή αυτοί που θα απαγορεύσουν στους Εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να βρίσκονται κοντά στα Θεία;

Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα των παιδιών μας να προσεύχονται…Κανείς δεν μπορεί να απομακρύνει τα παιδιά από τον Χριστό και την Εκκλησία.

Αν τα δημοσιεύματα που ακούγονται είναι αληθή το υπουργείο θα μας βρει ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Ως γονείς και ως εκπρόσωποι μεγάλης μερίδας μαθητών και γονέων θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να μην δισταραχθεί το θρησκευτικό αίσθημα κανενός μαθητή που επιθυμεί να προσεύχεται και να πιστεύει “.

Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία σίγουρα θα πυροδοτήσει περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης, αλλά και μία αθπόπειρα αποκοπής της ορθοδοξίας από τους πιστούς…»

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. συγχαίρει τους διευθυντές – διευθύντριες των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εύχεται να έχετε μια καλή και δημιουργική θητεία.

“Με το στίγμα σας θέλω να προσπαθήσετε σε μια ποιο ποιοτική εκπαίδευση μέσα από το δημόσιο σχολείο. Θέλω να γνωρίζετε τόσο εγώ ως πρόεδρος αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων θα είμαστε δίπλα σας αρωγοί στο δύσκολο έργο σας και ευελπιστούμε στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας”, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Κουτρόπουλος Αριστομένης

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ