Χάσι: «Θα παίξουμε σαν να έληξε 0-0 το πρώτο ματς»

τι ειπε ο προπονητης του ολυμπιακου

Ούτε να το σκέφτεται δεν θέλει ο Μπέσνικ Χάσι το ενδεχόμενο οι παίκτες του Ολυμπιακού να παρασυρθούν στον επαναληπτικό με την Παρτιζάν από το εμφατικό διπλό με 3-1 σκορ, που απέσπασε ο πρωταθλητής Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα στο Βελιγράδι.

Γι' αυτόν τον λόγο ο Κοσοβάρος τεχνικός στη συνέντευξη Τυπου, πριν το ματς της Τετάρτης στο «Καραϊσκάκη», επισήμανε ότι η ομάδα του θα παραταχθεί απέναντι στους Σέρβους, για τον τριτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, σαν να έχει λήξει 0-0 το πρώτο ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μιλήσατε πριν το παιχνίδι με τους παίκτες;

«Ναι είναι αλήθεια πως μιλήσαμε. Το αντιμετωπίζουμε σαν 0-0. Τώρα την πίεση θα την έχουμε εμείς και όχι αυτοί. Θα είναι λάθος εαν δεν αρχίσουμε τον αγώνα σαν είναι 0-0».

Υπάρχει όμως και το πλεονέκτημα του πρώτου αγώνα...

«Εχω εμπειρία απο αυτά τα ματς. Θα είμαστε έτοιμοι. Εαν μπεις στο γηπεδο λες και εχεις πλεονέκτημα δύσκολα αλλάζει αυτό. Θα πρέπει ξεκινήσουμε τον αγώνα σαν να είναι 0-0».

Σας προβληματίζουν οι στημένες φάσεις;

«Είναι αλήθεια πως υστερουμε λίγο σε ύψος αλλά εάν χειριστείς σωστά την μπάλα μπορείς να τα καταφέρεις. Είμαι ευχαριστημένος απο το πρωτο ματς. Εχουμε ψηλούς παίκτες και μπορεί να παίξουν πολλοί απο αυτούς. Και ένας κοντός εαν τοποθετηθεί σωστά μπορεί να τα πάει καλά»

Έχετε καταλήξει στην 11αδα;

«Έχω προγραμματίσει το πλάνο μου. Δεν θα σας το πω. Δεν πήγαμε αμυντικά εκεί. Πήγαμε επιθετικά. Το ίδιο θα κάνουμε και αύριο. Είμαι αποφασισμένος και το ίδιο και η ομάδα μου. Και στο προηγούμενο ματς αν και χάσαμε τον Φορτούνη μπήκαμε έτοιμοι και με κίνητρο. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα».

Μπορεί να πάει κάτι στραβά;

«Όλα μπορούν να πάνε στραβά. Όπως κερδίσαμε 3-1 έτσι μπορεί να γίνει και τώρα με την Παρτιζάν. Δεν πρέπει ναν δεχθούμε γρήγορο γκολ για να μην μας πιάσει πανικός. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο;

«Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Παίξαμε καλά στο πρώτο ματς αλλά είχαμε και τραυματίες. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας αλλά όχι με προβλήματα. Όχι με περιστατικά όπως στον πρώτο αγώνα. Να μας στηρίξουν με θετικό τρόπο. Όσο περισσότερο παίζουμε τόσο θα βελτιωνόμαστε και θα πηγαίνουμε πιο καλά».

«Να μην δώσουμε την ευκαιρία στην Παρτίζαν να το πιστέψει»



Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Στέφανου Καπίνο, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σας ζήτησε ο προπονητής να μην κοιτάξετε το σκορ του πρώτου αγώνα;

«Αυτό μας ζήτησε. Να δούμε το ματς σαν να είναι 0-0 ώστε η Παρτιζάν να μην διεκδικήσει κάτι. Νομιζω θα έρθει πιο επιθετικά. Θα μας πιέσει όπως και εκεί. Θα κάνουμε το παιχνιδι μας και ό,τι θέλει ο προπονητής μας».

Πως είναι το κλίμα στ' αποδυτήρια;

«Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πως η σειρά αυτή δεν έχει τελειώσει. Θα παίξουμε σαν να είναι 0-0. Αυτό συζητήσαμε και μεταξύ μας και αυτό θα κάνουμε και αύριο».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο;

«Είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου. Πέρυσι δεν ήταν τόσο καλή σεζόν και για εμάς και για εκείνους. Δεν μπήκαμε στο Champions League. Φέτος κάνουμε μια νέα προσπαθεια και τους θέλουμε δίπλα μας. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να είμαστε στους ομίλους και έχει γίνει ό,τι χρειαζεται για να είμαστε εκεί».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ