Πάτρα: Αστυνομικό Μέγαρο, αναδιάρθρωση και ελλείψεις προσωπικού στην συνάντηση των Αστυνομικών Υπαλλήλων με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

χθες στην αθηνα

Θετικά μηνύματα έτσι ώστε να αποκτήσει η Πάτρα Αστυνομικό Μέγαρο, εξέπεμψε χθες η ηγεσία της Ελληγνικής Αστυνομίας, μετά την συνάντηση του Αρχηγού Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρο Τσεκούρα και τον αντιπρόεδρο Χάρη Τσίτσικα.

Στην συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν επιτελικά στελέχη του Αρχηγείου της Αστυνομίας συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που αφορούν σε σημαντικά σκέλη της αστυνόμευσης στην Αχαΐα, και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Χάρη Τσίτσικα συζητήθηκαν (εκξτός του νέου Αστυνομικού Μεγάρου) ζητήματα όπως η έλλειψη προσωπικού, ο προβληματικός στόλος των οχημάτων που διαθέτει η τοπική ΕΛΑΣ, η αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν στην αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσίτσικα στο tempo24.news εκδηλώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον από την πλευρά του κ. Τσουβάλα και των επιτελών της Αστυνομίας σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στην διάρκεια της συνάντησης, ενώ φαίνεται οτι παρουσιάζονται σημαντικά σημάδια εκκίνησης της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, θέμα το οποίο βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλών Αχαΐας.

Πιό συγκεκριμένα όλα δείχνουν οτι ανοίγει ο δρόμος για να αποκτήσει η Πάτρα νέο Αστυνομικό Μέγαρο στον χώρο των τεσσάρων στρεμμάτων που της ανήκει και βρίσκεται στην οδό Αμερικής. Και αυτό, όπως προαναφέρθηκε είναι στις προθέσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στόχος του Αρχηγείου είναι πλέον να εξευρεθούν τα χρήματα για την ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου που θα καλύπτει τις τοπικές ανάγκες της Αστυνομίας, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η εντολή για τη χρηματοδότηση δόθηκε στον επιτελάρχη Οικονομικών, υποστράτηγο, Γιώργο Κωτσάκη ώστε από την αρχή της νέας χρονιάς να ξεκινήσει η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου. Είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για ένα κτίριο που θα αλλάξει τα δεδομένα της τοπικής ΕΛΑΣ για τις επόμενες δεκαετίες.
Στη συνάντηση επίσης τέθηκε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού που καταγράφεται, μιας και στην πράξη δεν εξοικονομήθηκαν αστυνομικοί για να στελεχώσουν τις υπηρεσίες, μετά την απόφαση για συνένωση του Β' με το Γ' Αστυνομικό Τμήμα και του Δ' με το Ε' Αστυνομικό Τμήμα. Η απόφαση του κ. Τσουβάλα είναι να παγώσουν όλες οι αποσπάσεις προκειμένου ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών να επιστρέψει στις αστυνομικές υπηρεσίες και έτσι να καλυφθούν τα κενά. Επίσης στη συνάντηση τέθηκε και ο προβληματισμός οτι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις για να υπάρξει κάλυψη των κενών.
 

Διαβάστε επίσης