Κορινθιακός - Πατραϊκός: Οι πολίτες αναλαμβάνουν δράση - Διαδικτυακή εκστρατεία για την "επέλαση" από τσούχτρες

"Προστατεύστε τις ελληνικές θάλασσες"

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός ενός φιλόδοξου σχεδίου προστασίας του Κορινθιακού και των υπόλοιπων περιοχών που προτείνονται για ένταξη στο δίκτυο Natura 2000, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά την έξαρση του φαινομένου επέλασης κοπαδιών από τσούχτρες στις θαλάσσιες περιοχές, που φέτος έκαναν ιδιαιτέρως αισθητή την έμφανιση τους και στις παραλίες της Αχαΐας.

Συγκεκριμένα αυτή την περιόδο, αναλαμβάνουν ενεργό δράση κινήσεις πολιτών με στόχο της ενεργοποίηση της πολιτείας, δεδομένου πως δεν υπάρχουν συντονισμένες παρεμβάσεις των αρχών, για την αντιμετώπιση του φαινόμενου, που φέτος κατά γενική ομολογία "κρατά" τους λουόμενους εκτός θαλασσών υπό το φόβο της "δυσάρεστης" συνάντησης με τσούχτρες.

Η ομάδα ενεργών πολιτών "ΑVAAZ o κόσμος εν δράσει", πραγματοποιεί διαδικτυακή καμπάνια, με στόχο την συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να δωθεί λύση στο μείζον θέμα, που αφορά στη διάσωση και προστασία των ελληνικών θαλασσών. Η διαβούλευση κλείνει σε λίγες ημέρες και σύνθημα είναι "Βοήθησε να πλημμυρίσουμε το Υπουργείο με χιλιάδες φωνές στήριξης, για να δώσουμε στις ελληνικές θάλασσες μια ευκαιρία να γεμίσουν ξανά ζωή"

Πατήστε ΕΔΩ για να ψηφίσετε:

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

Προς τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη:

"Ως πολίτες, στηρίζουμε το σχέδιο προστασίας του Κορινθιακού και των υπόλοιπων περιοχών που προτείνονται για ένταξη στο δίκτυο Natura 2000. Σας καλούμε να συνεργαστείτε με επιστήμονες, τοπικές κοινότητες και αρχές για την αποτελεσματική εφαρμογή, φύλαξη και περαιτέρω επέκταση των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών. Η θάλασσα είναι ο εθνικός μας θησαυρός. Δώστε της μια ευκαιρία να γεμίσει ξανά ζωή".

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ