Ζάκυνθος: Θέμα σε όλα τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ η άγρια δολοφονία Αμερικανού στον Λαγανά- Η δημοφιλία αλλά και η "σκοτεινή πλευρά του νησιού" ΦΩΤΟ

η αστυνομία ερευνά αν υπήρχαν και ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονική επίθεση

Θέμα στα ξένα ΜΜΕ έχει γίνει η άγρια δολοφονία Αμερικανού στον Λαγανά. Πολλά διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ρεπορτάζ, ενώ ξένοι δημοσιογράφοι καλούν τις ελληνικές αρχές για να μάθουν για τις συνθήκες του φονικού.

Η Daily Mail αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για την σκοτεινή πλευρά του νησιού», υπενθυμίζοντας ότι «το 2011 ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί».

Για τη φρικτή δολοφονία του Αμερικανού φοιτητή, έξω από νυχτερινό μαγαζί στον Λαγανά, το δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον ξυλοκοπήθηκε άγρια από 10 άτομα τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ σημειώνει ότι εκτιμάται πως κάποιοι από τους δράστες τον χτύπησαν με σιδερογροθιές στο κεφάλι. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αστυνομία ερευνά αν υπήρχαν και ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αμερικανού.

Στο CNN, το ρεπορτάζ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των top stories της ιστοσελίδας. Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενή αναφορά στα γεγονότα, καθώς και το ότι η ελληνική αστυνομία ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού πολίτη.

 

 

Διαβάστε επίσης