Πάτρα: Κλείνει απόψε ο κύκλος του "Φεστιβάλ στις Γειτονιές"

με εκδηλώσεις στο Ανατολικό Διαμέρισμα

Ολοκληρώνονται απόψε οι εκδηλώσεις στο Ανατολικό Διαμέρισμα, στο πλαίσιο της ενότητας «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» που αποτελεί καινοτομία για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Προηγήθηκαν συναυλίες, χορευτικά και εκθέσεις στην πλατεία Χατζή και στο υπό διαμόρφωση Ριγανόκαμπου. Η συνέχεια δίνεται σήμερα στο Αθλητικό Κέντρο «Tennis Club - Νiki» στην Εγλυκάδα (Ηρακλέους 138), όπου ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» από το «Άρμα Θέσπιδος» του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

"Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου θα απολαύσουν αρχικά οι θεατές σήμερα στις 9.30 το βράδυ.

Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.

Είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Ταυτότητα της παράστασης:

Συγγραφέας: Μαριβώ

Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου

Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

 

Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου

 

Υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος είναι ο κ. Πέτρος Βάης , αντιπρόεδρος του Δ. Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

 

 

Το Φεστιβάλ στις Γειτονιές θα συνεχιστεί στο Νότιο Διαμέρισμα και συγκεκριμένα στην πλατεία της Λεύκας στις 8,9 και 10 Ιουλίου. Οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι θα παρουσιάσουν τη δράση τους, ενώ την Κυριακή 9 Ιουλίου προγραμματίζεται μεγάλη, ανοικτή  συναυλία με τον ρεμπέτη Αγάθωνα.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

 

Διαβάστε επίσης