Αχαΐα: Επέλαση του αφρικανικού καύσωνα από την Πέμπτη με τα σκουπίδια στους δρόμους - Σε επιφυλακή οι αρχές - Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ - ΦΩΤΟ

Λήψη αποφάσεων αναμένονται από την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές σήμερα πρώτη ημέρα εκδήλωσης των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, που φέρνει στην Ελλάδα και στην περιοχή της Αχαΐας ο Αφρικανικός καύσωνας.  

Ο υδράργυροςστην Πάτρα αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια αναμένεται να αρχίσει την τρελή πορεία ανόδου σήμερα Πέμπτη, όπου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες θα αγγίξει και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς κελσίου, ενώ από νωρίς το πρωί αισθητή θα είναι η ζέστη.

Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται την Παρασκευή με 38 βαθμούς κελσίου, ενώ η πιο καυτή ημέρα του αφρικανικού καύσωνα που θα πλήξει την ελληνική επικράτεια, για την Πάτρα θα είναι το Σάββατο, οπου το μεσημέρι ο υρδράργυρος δεν αποκλείεται να αγγίξει τους 41 βαθμούς! Μάλιστα το Σάββατο η θερμοκρασία στις 9 το πρωί προβλέπεται πως θα είναι 33 C, η αίσθηση όμως για το ανθρώπινο σώμα θα είναι στους 38 βαθμούς κελσίου.

Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή, μεγάλα θα είναι τα διαστήματα άπνοιας, γεγονός που θα επιδεινώσει την κατάσταση. Την ίδια ώρα στους δρόμους παραμένουν τα σκουπίδια λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Σήμερα οπότε ολοκληρώνεται η παράταση, αναμένεται να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Δείτε ΕΔΩ τον καιρό για την Πάτρα

Εκτίμηση της θερμοκρασίας στο ύψος των 2 μέτρων από το έδαφος για τις 16:00 τοπική ώρα, της Πέμπτης (πρώτη) και της Παρασκευής (δεύτερη).

19576650_10209871652213321_1843596243_o.png

1111.png

Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολόγων του meteo.gr, πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής, αρχικά στα βόρεια και δυτικά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Δυτική Ελλάδα: Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Σε επιφυλακή η Περιφέρεια

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ