Πάτρα: Τα πολιτιστικά γεγονότα της ημέρας - Δείτε το πρόγραμμα

και κάντε επιλογή

Με τους μαθητές να παρουσιάζουν τη δημιουργική τους πλευρά, συναυλίες και εικαστικές εκθέσεις συνεχίζεται σήμερα η πολιτιστική ατζέντα της Πάτρας.
Μαθητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο Σκαγιοπούλειο
Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στο πλαίσιο του Μαθητικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ στον χώρο του Σκαγιοπουλείου.
Ζητούμενο του Μαθητικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών που συμμετείχαν κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 σε Πολιτιστικά Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, καθώς και η διάχυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την υλοποίησή τους στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας την ταυτότητα του ανοιχτού πολιτισμικού και κοινωνικού σχολείου.
Στην υλοποίηση των προγραμμάτων συμμετείχαν 80 σχολεία του νομού με 835 μαθητές και 85 εκπαιδευτικοί.
Σήμερα, το πρόγραμμα είναι το εξής:
- 19.00: Γυμνάσιο Δεμενίκων, «Η Αντιγόνη των Δεμενίκων»
- 19.20: Γυμνάσιο Δεμενίκων, «Παιχνιδίζοντας στον χώρο και χρόνο»
- 19.40: 12ο Γυμνάσιο Πάτρας, Απόσπασμα από διασκευή του Πλούτου του Αριστοφάνη
- 20:00: 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, «Τα βιβλία πάνε σινεμά»
- 20.20: Γυμνάσιο-ΓΕΛ Αιγείρας, Απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον «Οι ηλίθιοι»
- 20.40: 2ο ΓΕΛ Αιγίου, Αποσπάσματα από το έργο «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν»
- 21.00: 2ο ΓΕΛ Αιγίου, «Γνωρίζοντας την παράδοση μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια μας»
- 21.20: 21ο Γυμνάσιο Πάτρας, «Ο άρτος ημών ο επιούσιος στο τραπέζι της τέχνης»
- 21.40: 18ο Γυμνάσιο Πάτρας και 4o ΓΕΛ (σύμπραξη), «Μουσικό εργαστήρι: Ακούω, αισθάνομαι, τραγουδώ, ταξιδεύω»
- 22.00: 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας, «Πριμαρόλια Φωτο...γραμμένα».
Συναυλία του Ωδείου της Πολυφωνικής
Πραγματοποιείται σήμερα στις 20.00, στην αίθουσα συναυλιών της Πολυφωνικής «Τόλης Νομικός» η 7η συναυλία του Ωδείου του Οργανισμού (Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διεύθυνση: Έφη Καββαδία-Ζέρβα), με τους σπουδαστές της τάξης Μονωδίας της διάσημης λυρικής πρωταγωνίστριας, μέτζο σοπράνο και καθηγήτριας Ειρήνης Καράγιαννη. Στη συναυλία θα λάβουν μέρος οι σπουδάστριες Μονωδίας: Τζωρντίνα Βασιλάτου, Μαύρα Θεοδωρακοπούλου, Εύη Καγκελάρη, Μαριλένα Νησίδη, Μαργαρίτα Στάντλερ, Παναγιώτα Τσίρη, Βασιλική Χατζή και Λούση Χριστοδούλου, που θα ερμηνεύσουν έργα προκλασικά έως και σύγχρονα.
Τις σπουδάστριες θα συνοδεύσουν στο πιάνο οι καθηγήτριες πιάνου του Ωδείου, Έφη Καββαδία-Ζέρβα και Λούση Χριστοδούλου.
Μια βραδιά με το Αλμα Ζωής
Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, μας προσκαλεί σε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, σήμερα στις 20.00 στο Roof Garden του ξενοδοχείου Αστήρ. Εκεί, θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με μπύρα ή κρασάκι και τη μουσική συντροφιά του Βασίλη Ακριβού. Η είσοδος είναι 10 ευρώ.
«Επί τον τύπον των ήλων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Ο εικαστικός Ανδρέας Νικολάου, παρουσιάζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την εικαστική εγκατάσταση με τίτλο «επί τον τύπον των ήλων». Ο τίτλος της εγκατάστασης, είναι δανεισμένος από ένα από τα έξι ζωγραφικά έργα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή. Στο συγκεκριμένο έργο, το δάχτυλο τίθεται στην πληγή της ελληνικής σημαίας, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τις πληγές της εποχής μας και προκαλώντας μας να βάλουμε το δάκτυλο επάνω τους για να αναρωτηθούμε και ίσως τελικά να πειστούμε ότι είναι πραγματικές.
Το «επί τον τύπον των ήλων» που είναι ένα on going εικαστικό project, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Art Athina 2016. Για τη φιλοξενία του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, εμπλουτίστηκε με καινούρια έργα που λειτουργούν συμπληρωματικά και εξελικτικά στην πρώτη ενότητα των έργων. Στόχος μας είναι το project, να φιλοξενηθεί μελλοντικά και σε άλλους σημαντικούς χώρους πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.