Τι από τα δυο είναι αντισυνταγματικό;- Tο σχόλιο του Αλέξη Σκαρμέα για τους 4μηνίτες και 8μηνίτες και η μπηχτή για τη δημοτική αρχή

"Αυτό που επικρατεί τα τελευταία χρόνια είναι παράλογο και παράδοξο"

"Τι από τα δυο είναι αντισυνταγματικό; Το να μην έχει ανάγκη ένας Δήμος ή το Δημόσιο από προσωπικό και να προσλαμβάνει είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό. Το να έχει όμως ανάγκη, διαρκή και μόνιμη και να προσπαθεί να την καλύψει με 4μηνιτες και 8μηνιτες, αυτό είναι δύο φορές παράνομο και αντισυνταγματικό" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αλέξης Σκαρμέας και συνεχίζει:.
"Αυτό που επικρατεί τα τελευταία χρόνια είναι παράλογο και παράδοξο. Σου δίνω το δικαίωμα να πάρεις 4μηνίτες γιατί έχεις ανάγκη από προσωπικό, αλλά θα τους διώξεις στους 4 μήνες, για να πάρεις άλλους 4μηνιτες, και πάλι θα τους διώξεις για να πάρεις άλλους, γιατί ξέρω πως διαφορετικά δεν μπορείς να λειτουργήσεις.
Με το να μου εγκρίνεις συνεχώς νέα 4μηνα αποδεικνύεται πλήρως ότι αποδέχεσαι πως έχω μόνιμη ανάγκη από προσωπικό. Άρα γιατί το κάνεις; Γιατί απλά αποβλέπεις στην διάλυση της μόνιμης και σταθερής εργασίας που αποτελεί το βασικότερο στοιχείο του κοινωνικού ιστού. Αυτό άραγε είναι συνταγματικό;
Αυτό λέγεται ξεκάθαρα κατάλυση της εργασιακής σταθερότητας.
Πέραν αυτού, είναι και απίστευτα αναποτελεσματικό. Γιατί αυτός που θα εργασθεί 4 ή 8 μήνες, μέχρι να μάθει θέλει τουλάχιστον δύο μήνες, άρα η ουσιαστική προσφορά του είναι μισή σχεδόν. Για να έρθει ο επόμενος να θέλει άλλους δύο μήνες να μάθει, και πάλι εκεί που αρχίζει να μαθαίνει και να προσφέρει και πάλι να το διώξεις.
ΥΓ. Μόνιμα και σταθερά διαμαρτύρονταν οι Δήμοι για την κατάσταση αυτοί Και οι σημερινές δημοτικές αρχές που δεν ψήφιζαν τα 4μηνα και 8μηνα τώρα πλέον τα ψηφίζουν και συνεχίζουν να διαμαρτύρονται όπως και οι προηγούμενοι. Γιατί άλλο αντιπολίτευση και άλλο στο τιμόνι.¨"
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ